Starší dorostenci sahali proti suverénnovi tabulky po bodech

V neděli 6.5. 2018 odehráli starší dorostenci Lovců na půdě už jistého mistra soutěže HC Zubří svůj poslední venkovní zápas letošního ročníku 1. ligy.

20. kolo 1. ligy st. dorostu:

HC ZUBŘÍ – HK FCC Město LOVOSICE
29:26 (16:18)

Do utkání jsme vstupovali s cílem potrápit soupeře a pokusit se o nějaký ten bodík, který je na valašské půdě v letošní sezóně pro všechny soupeře ve sférách zázraku. Úvod utkání ukázal podcenění ze strany domácích hráčů a naši Lovci se dokonale nabídnuté šance chopili. Soupeře jsme přehrávali ve všech směrech. Díky disciplinovanosti našich hráčů, produktivnímu útoku, fungující agresivní obraně 1:5 se skvělým Lukáše Vítkem v brance, jsme odskočili soupeři až o 6 branek (22. min 11:17). Tímto jsme donutili domácí k neplánovanému time outu. Krátce po tomto oddechovém čase se během útoku Lovců zranil režisér hry, Šimon Malý, a to se ukázalo jako velmi citelná a klíčová ztráta po zbytek utkání. Zranění odhodové ruky mu dovolovalo v utkání pouze výpomoc v obraně. Soupeř zpřesnil a především zrychlil hru. Úspěšně zakončoval z nacvičených kombinací a stáhl brankové manko na poločasových 16:18 pro Lovce.

Do druhého poločasu jsme šli s hlavním úkolem přečkat očekávaný úvodní tlak soupeře a držet co nejdéle tento, pro nás, příznivý stav a vývoj. Zuberští nejprve za 2 minuty srovnali skóre (18:18), Lovci opět během 5 minut se dostali do 2-brankového vedení (18:20). Ve 40. min domácí opět vyrovnali a vzápětí šli do vedení (21:20), které Lovci obratem smázli. Mezi 40. – 45. min nastala hluchá chvíle Lovců a soupeř během ní odskočil na 3 brankový rozdíl (24:21). Zdálo se, že domácí přebírají plně otěže zápasu do svých rukou, nicméně Lovci nic nevzdali a společným úsilím znovu v 55. minutě srovnali skóre (26:26). Začala bitva o poslední 5 min utkání kdo s koho. Snad i díky předčasné vidiny možného senzačního bodového zisku se kluci dopustili v tomto úseku několika zbytečných nepřesností resp. technických chyb, které soupeř nemilosrdně trestal. Sami sebe tím Lovci dostali pod tlak a soupeři osedlali „vítězného koně“. Družstvo Zubří – suverén letošního ročníku soutěže STD – nabídkou šance rozhodnout utkání ve svůj prospěch nepohrdl, dokonale jí využil a zvítězil 29:26.

Tímto bych chtěl poděkovat klukům za předvedený bojovný a týmový výkon a zároveň pogratulovat hráčům HC Zubří k získání zaslouženého mistrovského titulu v 1. lize STD.

V dalším kole soutěže, v neděli 13.5.2018 od 1400h, vyzvou Lovci doma družstvo Sokola OSTRAVY.

Sestava a branky: Vítek – Vích (3), Timko (3), Štraus (4), Malý Kilián, Durček, Gebhart (1), Baičev (6), Stach (6), Malý Šimon (3), Kovář, Dojčinovič.