Sedmičková loterie přinesla štěstí Zubří. Je srovnáno!

V sérii o 3. místo mezi našimi Lovci a házenkáři Zubří se dnes odehrálo druhé utkání. O jeho vítězi musely nakonec rozhodnout až sedmimetrové hody, ve kterých byl šťastnější náš soupeř. Série se tak za stavu 1:1 na zápasy přesouvá do Lovosic.

2. utkání o 3. místo: 

HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice
34:33 (12:15, 27:27, 30:30) po 7m hodech

Blízko blizoučko druhému bodu byli Lovci ve druhém zápase bitvy o bronz. Jistější proměňování sedmimetrových hodů (nejen těch po prodloužení) nakonec přineslo Zubří vyrovnání stavu v sérii.

Oproti prvnímu utkání vstoupili Lovci do zápasu skvěle. Nenechali soupeře odskočit a do 13. minuty byl k vidění vyrovnaný stav. Zbytek první půle byl v naší režii, kdy se nám dařilo vypracovat si několikrát až tříbrankový náskok. Tímto vedením také skončila první půle, když Lovci odcházeli do šaten za stavu 15:12 v jejich prospěch.

Ve druhé půli se Zubří podařilo srovnat krok (44. minuta 20:20). Lovci si na pět minut vybrali „oddechový střelecký čas“ a soupeř dokázal třemi góly odskočit na 23:20 (48. minuta). Znovu jsme zabojovali, vedení si vzali zpět a v 58. minutě velmi dobře hrající Sýkora zvyšoval na 27:25. V poslední minutě dokázalo Zubří vybojovat sedmičku a Hrstka svou brankou rozhodl o prodloužení. Lovci měli možnost ještě jednoho útoku, ale nepodařilo se jim vystřelit, když jsme se o míč připravili technickou chybou.

Prodloužení a sedmičky. 

I v prodloužení jsme dokázali získat náskok dvou gólů, když se v brance dařilo Hrdličkovi a v útoku Klimtovi. I přes neproměněnou tutovku jsme dokázali v dalším útoku Zubří znovu odskočit na 30:28, ale další technická chyba dala šanci na zkorigování stavu střelci domácích Klímovi. Závěr prodloužení byl znovu ve znamení sedmičky Zubří, která rozhodla o tom, že se utkání rozhodovalo až v sedmimetrových hodech. V těch měli jistější ruku domácí a druhé utkání tak rozhodli ve svůj prospěch.

V Zubří jsme odehráli další skvělé utkání! Nyní se série přesouvá do Lovosic, kde se budou hrát další dva duely (sobota a neděle 17:00). K vítězství v sérii je potřeba tří výher.

Děkujeme trojici věrných fanoušků za jejich neutuchající podporu a zveme všechny fanoušky Lovosic na odvetný víkend. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentář po utkání: 

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě smekám před naším týmem za to, co v obou zápasech předvedl. Skvělá morálka, obrovská bojovnost a chuť. V součtu jsme byli bojovnějším týmem a chtěli jsme ukázat, že jsme se do první čtyřky nedostali náhodou. Nechtěli jsme zahodit celoroční práci jen tím, že jsme nepostoupili do finále. Klobouk dolů před klukama, předvedli parádní přístup. Dnes jsme odehráli výborný první poločas a dokázali soupeře dostat pod tlak. Pak jsme se ale dostali několikrát do oslabení, Zubří se dotáhlo a následovala přetahovaná o každou branku. Dařilo se nám pracovat v obraně, zvládali jsme ubránit hru soupeře 7 na 6, dobře zachytali brankáři. Bohužel jsme v závěru základní hrací doby i prodloužení dostali branku ze sedmičky a sami jsme nedokázali v útoku vystřelit, ale jen vyprodukovat technickou chybu. Zubří bylo v sedmičkách nakonec lepší. Ale zvládli jsme oba zápasy velice dobře, až jsem z toho byl mile překvapený jak.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa 1/1, Kalík 1, Sýkora 6, Stach, Bouček 2, Jelínek, Bičiště 4/1, Klimt 16/4, Konárik 2, Semerád, Karlovec, Malý 1.

7m hody: 8/6 – 9/6, vyloučení: 4 – 6, rozhodčí: Bubeníček, Petruška, diváků: 1044.