Mladší žáci vítězem Severočeské ligy

Severočeská liga mladších žáků skončila 27. května 2018 závěrečným turnajem v Lovosicích. Turnaj nic nezměnil na dosavadním pořadí družstev.

Severočeská liga mladších žáků.

V turnaji a v celé severočeské soutěži jednoznačně zvítězili žáci Lovosic, před Loko Louny. O třetí místo byl sveden velký boj mezi Mostem a Libercem. Do zápasu lépe vstoupili Liberečtí a téměř celý zápas vedli. Mostečtí překlopili výsledek pětiminutovkou v závěru utkání, kterou vyhráli 7:0. Hráno 10 minut osobní obrany, druhá polovina 20 minut zónové obrany.

V úvodním utkání proti Lounům se favorit snadno dostal do vedení (5. min 5:2) a osobku jasně vyhrál 11:6. Ve druhé půli bojovníci z Loun nesložili zbraně a snížili na dvoubrankový rozdíl (19. min 15:13). Lovosičtí však zapnuli na plné obrátky (26. min 22:14) a bylo rozhodnuto, celkově 23:15.

Také do druhého utkání Lovosičtí v osobce vlétli jako uragán (2. min 5:0). Potom tempo zvolnilo a ležérní přístup Lovosic k bránění využili liberečtí ke snížení, osobka 11:6. Také v úvodu druhého půle aktivní obrana Lovosic libereckým příliš neumožnila (20. min 22:7). Druhá šestka se rozhodla pro pěší házenou, liberečtí na každou obdrženou branku stačili odpovídat, a tak výsledek 27:13 byl pro ně přijatelný.

Ani v závěrečné utkání Most nezachytil drtivý nástup Lovosic (4. min 9:2). Obě družstva hrála hlavně dopředu (osobka 17:12). Na vražedné tempo doplatili mostečtí, v závěru jim došly síly, začali kupit jednu technickou chybu za druhou a rozjeté Lovosice trestali až na konečné skóre 40:24.

Do závěrečného turnaje soutěže nastoupili Lovosice sebevědomě. Vědomi si útočné síly však zanedbávali obranu. Družstvo obdrželo v tomto turnaji nejvíce branek, na omluvu může být fakt, že také nejvíce branek vstřelili. Trenéři rovnoměrně střídali kompletní pětky. Těžko někoho nepochválit, všichni byli nebezpeční. Trenéři vytýkali druhé sestavě, že se v úvodních utkáních spokojila s výrazným výsledkem a ve svém vystoupení přistoupila na pěší házenou, s malým důrazem a bez pohybu. V závěrečném utkání si však reputaci napravila.

Lovosičtí prošli soutěží bez „ztráty kytičky“. Všechna družstva disponovala solidně technickými hráči a praktikovala rychlou házenou. Závěrečné pořadí odpovídá rozložení sil v ročníku, ale rozdíly nejsou tak výrazné, jak ukazuje tabulka.