Mladší žáci bojovali ve Varnsdorfu v divizi Ústecké oblasti

Druhé družstvo mladších žáků Lovosic odjíždělo v sobotu 5.května 2018 do Varnsdorfu ke třetímu kolu divize Ústecké oblasti.

Divize Ústecké oblasti – mladší žáci.

Turnaj naznačil, že se výkonnost družstev vyrovnává, i když vedoucí celek Chomutova si vedení upevnil a druhé Lovosice také prohrály pouze s Chomutovem. Ostatní utkání byla vyrovnanější.

V úvodním utkání s domácími lovosičtí jednoznačně porazili Jablonec 20:7. Na rozdíl od minulého turnaje předvedli v osobce výborný pohyb i důraz v obraně a vytvořili si tak dostatečný náskok (osobka 11:4).

Také do druhého utkání vstoupili lovosičtí úspěšně, pohyb v útočné fázi, přesné přihrávky a důrazná obrana znamenala jednoznačné vedení 4. min 3:0. Serie tří hrubek, ze kterých soupeř skóroval, však dostala favorita do hry. Sebedůvěra Lovosic klesla na minimum, hra se rozkouskovala a Chomutov pětibrankovou šňůrou otočil skóre (8. min 3:5). V poločase se družstvo uklidnilo, obrana získala na důrazu a v útoku začali být hráči opět aktivní. Škoda neproměňování vytvořených šancí (20. min 6:7). Bohužel další pětiminutový lovosický výpadek znamenal tříbrankovou šňůru Chomutova (25. min 6:10). Závěr utkání byl dramatický, ale srovnat skóre se Lovosicím nepodařilo (celkem 10:12).

Třetí utkání začaly Lovosice bezstarostně a než se nadály, bylo to ve druhé minutě 0:2. Dalších pět minut se hra obou družstev nedala nazvat jinak než „holomajzna“, ale víc z toho vytěžily Lovosice (osobka 8:4). Holomajzna pokračovala až do dvacáté minuty (9:6). Pak si lovosičtí vzpomněli, že hrát házenou umí. Předváděli rychlý přechod do útoku a soupeř nestíhal, odpovídal tomu i konečný účet 17:8

V závěrečném utkání s Varnsdorfem Lovosičtí již v druhé minutě prohrávali 0:3. Hráči si nebyli schopni přihrát a soupeř snadno obranu přečísloval (5.min 1:7 !!!!). Druhých pět minut se lovosičtí probudili a pohybem a technikou soupeře přehrávali, na vyrovnání v osobce to však nestačilo (9:10). Ve druhé půli se skóre stále přelévalo, ale v závěru Varnsdorfští již jen dotahovali. Oběma týmům docházely síly, ale Lovosice měly větší vůli po vítězství.

Za vystoupení v turnaji je nutno družstvo pochválit. Solidní výkon se snahou o rychlý přechod do útoku, s dobrou technikou a důrazem v obraně je družstvo bohužel schopno předvádět jen dvě třetiny utkání. A výpadky je pak stojí spoustu sil. Problém je také účinnost střelby.

Výborný výkon odvedl Toužimský v bráně. Šírek nastoupil v poli, neboť bychom měli malé možnosti střídat a odvedl solidní práci. Obraně jednoznačně kraloval Durek, v útoku se mu na pozici spojky dařilo zejména proti Děčínu. Buryánek se skvěl dravostí v útoku, dařilo se mu střelecky a v obraně předvedl solidní výkon. Výkon Krejzy byl v útočné fázi výborný, ale je jak dubnové počasí, vynikající akce střídá s hrubkami. Trefný hrál dobře na pivotu, vybojoval řadu sedmiček, a dařilo se mu i na spojce. Reska předved solidní výkon na spojce, zejména proti Děčínu, Karlík zahrál výborně střední spojku proti Varnsdorfu jak v obraně, tak střelecky. Pilney se líbil svojí nebojácností.

SESTAVA Lovosic B

Toužimský – Durek, Buryánek, Krejza, Šírek, Trefný, Reska, Karlík, Pilney.

Trenéři: Hron, Holata,Trefný, Vodička