Místo bronzových čokoládové!

Přestože Lovci rozhodující páté střetnutí Bitvy o bronz ve vítězství neproměnili a medaile si tak na krk pověsili hráči Zubří, s prázdnou se do Lovosic ani naši házenkáři nevracejí.

5. utkání série o 3. místo:

HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice
35:31 (17:13)

Skvělý vstup Lovců do zápasu, téměř stoprocentní střelecká efektivita a jednoduché a rychlé zakončení. Takový byl obraz hry prvních deset minut zápasu. Výsledkem bylo vedení Lovců 7:4 a výměna v brance domácích. Elán, se kterým naši hráči do utkání vstoupili, se bohužel začal vytrácet s první neproměněnou tutovkou. Zubří se nadechlo a postupně převzalo otěže utkání.

Jako by na naše hráče dolehla únava a nohy jim ztěžkly. Soupeř se rozběhal, u všeho byl dříve, v útoku i obraně byl pohyblivější a především ve hře jeden na jednoho s ním dnes naši Lovci nemohli soupeřit. Nám naopak v obraně od začátku chyběla agresivita a důraz a z toho pramenily jednoduché a rychlé branky soupeře po celé utkání.

Zubří se po nepovedeném začátku rychle oklepalo, ve čtvrtině zápasu otočilo skóre ve svůj prospěch a od té doby již vedení ze svých rukou nepustilo. Po poločasovém vedení 17:13 svítil i na konci střetnutí na ukazateli stejný brankový rozdíl ve prospěch domácích.

Posledními medailisty se tak stali házenkáři Zubří. Ani naši hráči ale nepřišli zkrátka, když jejich věrní fanoušci, kteří s týmem do Zubří přicestovali, předvedli krásné gesto: přímo na hrací ploše totiž našemu týmu na krk zavěsili medaile! A co na tom, že byly čokoládové? 🙂 

Děkujeme za podporu všem našim příznivcům a gratulujeme týmu Zubří ke 3. místu v letošním ročníku. Lovci po 4. příčce v Českém poháru skončí na stejném stupínku také ve Strabag Rail extralize.

V dalších týdnech se k odehrané sezóně vrátíme v rozhovorech s hráči, trenérem i ředitelem klubu.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy po utkání:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Měli jsme výbornej vstup do zápasu. Bohužel za stavu 7:4 jsme se nevyhnuli hluchýmu místu, přišla branková série Zubří a soupeř nás dostal do tlaku. Ve druhé půli jsme se snažili dostat zpět do hry, ale nepovedlo se to. Nemohu hráčům nic nic vytknout, nechali na hřišti všechno, o medaili se porvali. Musím smeknout klobouk před oběma týmy, že jim nebylo jedno, kolikátý kdo skončí. Obě družstva daly do série vše. Celý boj o bronz byl pěkný, napjatý, tak jak by to mělo být. Prohrát na pátý zápas pro nás není žádná ostuda. Šanci na úspěch jsme bohužel nechali ležet ve druhém zápase v Zubří. Na závěr bych chtěl poděkovat našim fanouškům za krásné gesto v podobě předání čokoládových medailí našemu kolektivu. Bylo to od nich moc pěkné a děkujeme jim za podporu v celé sezóně.“

Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu a to především díky výborné efektivitě v útoku. Od začátku nám ale chyběl důraz v obraně, vůbec jsme na soupeře nedokázali vytvořit tlak. Zubří jednoduše kombinovalo i zakončovalo. K tomu se soupeř zlepšil v obraně, takže my jsme přestali dávat branky a výsledkem bylo poločasové vedení o čtyři góly. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé půli, soupeř nás neustále udržoval v dostatečném odstupu a zaslouženě zvítězil. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl jednoznačně v sebeobětování v obranné fázi, nedokázali jsme v obraně zvládat situace jeden na jednoho.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa 1, Kalík, Sýkora 3, Stach, Bouček 8, Jelínek, Bičiště 3, Klimt 9/1, Konárik 1, Semerád, Karlovec, Hrdlička 2, Malý 4.

7m hody: 2/1 – 1/1, vyloučení: 4 – 4, rozhodčí: Horáček, Novotný.