Čeká nás poslední společný boj!

Ve středu se v Zubří odehraje pátý a rozhodující zápas v Bitvě o bronz mezi domácím celkem a naším týmem.

5. zápas série o 3. místo: 

HC ROBE Zubří – HK FCC Město Lovosice
středa 23.5.2018 od 17:00

Poslední duel letošní sezóny, posledních 60 minut řádné hrací doby, poslední výjezd na venkovní hřiště a poslední bitva Lovců ve Strabag Rail extralize 2017/2018. To vše se odehraje zítra, kdy naši Lovci vyrazí na cestu do dalekého Zubří, aby se s domácím celkem naposledy střetli v boji o bronzovou medaili.

Zlaté i stříbrné medaile jsou již rozděleny. Novým Mistrem ČR se stali po sedmileté odmlce házenkáři Karviné, kteří ve finále porazili celek Talentu Plzeň 3:1 na zápasy. Posledním otazníkem v nejvyšší soutěži mužů tak zůstává již jen to, čí hráči si na krk zavěsí medaile za třetí příčku a který tým nakonec obsadí pozici čtvrtou.

Dnes pro vás nemám klasickou pozvánku na utkání, protože už jednoduše ani nevím, co k zápasu napsat. Mám pocit, že všechno co již mělo být zveřejněno a napsáno, jste už na našich stránkách v minulých týdnech četli. Dovolím si tedy pro jednou spíše trochu osobní charakter před zápasové pozvánky.

I bez posledního výsledku můžeme letošní sezónu zbilancovat jako úspěšnou. V obou nejvyšších soutěžích (Český pohár, extraliga) se nám podařilo probojovat do finálové čtyřky. Znovu jsme dokázali proniknout mezi elitu české házené, v poměrně skromných podmínkách a především, čehož si cením nejvíce, s většinou vlastních odchovanců v týmu.

Letošní sezónu jsme dokázali, že body umíme vozit i z palubovek soupeřů a to je pro mne osobně jedna z nejcennějších letošních výher. V semifinále jsme nestačili na letošního mistra Karvinou, která skvěle načasovala formu a v nadstavbové části byla jasně nejlepší z celého pelotonu. V bojích o 3. místo jsme téměř po 3 letech dokázali zvítězit v Zubří. A nechybělo moc, aby se nám povedlo přivézt výhry dvě. I bez suveréna střelecké tabulky, našeho Módla, hráče s více jak 7 brankami v průměru na utkání. Ztratit svého lídra a přesto bojovat do posledního možného utkání o medaili je známkou vnitřní síly a bojovného ducha hráčů. Známkou týmového výkonu, který neumírá „odchodem“ jeho elitního hráče.

S domácím hřištěm jsme se nerozloučili vítězně. Možná už hráčům chyběly fyzické i morální síly, možná že byli trochu zklamaní z návštěvy, která na poslední házenkářský víkend do Chemiku přišla. Přiznám se, že to byl z té druhé strany hřiště (od komentátorské pozice), ze které se do hlediště dívají i naši Lovci, poněkud smutný pohled. O co smutnější pak musel být pro našeho Kennyho, Honzu Landu, který v Lovosicích v neděli odehrál svoje poslední střetnutí. Kluk, kterého si i soupeři a trenéři národního celku váží pro jeho obětavost a házenkářské srdce. I přes tohle vnitřní zklamání bude Honza a jeho parta ve středu bojovat do posledního dechu, tak jak ho (je) známe.

Nebudu si tu hrát na alibistu a říkat, jak by čtvrté místo bylo skvělým umístěním. Byť jsme za sebou nechali třeba loňského mistra Duklu Praha. Samozřejmě, že rozloučit se se sezónou medailí, šestou v historii Lovosic, je to, čeho chceme dosáhnout. Ale přesto, pokud by se to náhodou nepovedlo, za sebe samu musím říci, že letošní rok jsem na Lovce moc pyšná. Jsem pyšná na celou partu lidí okolo, kteří se snažili klukům zajistit ty nejlepší možné podmínky, které jsme v Lovosicích pro házenou schopni vytvořit. A v neposlední řadě děkuji všem fanouškům. I těm, kteří o víkendu do haly nedorazili. Všem kteří kdy Lovce uměli a chtěli podpořit.

Ani zítra nebudou naši příznivci v Zubří chybět, protože do Zubří odcestuje společný autobus hráčů a jejich fanoušků. Oslavit závěr letošní sezóny tak, jak se patří. Hráči by bez fanoušků nemohli dýchat a stejně tak to platí i v opačném směru.

Lovci, v Zubří nezapomeňte to, co už jste tolikrát dokázali: bojovat, věřit, chtít a nevzdat se. Tohle všechno přeji ostatně vám všem i mimo házenkářskou palubovku.

Lucie Kantůrková.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!