Divize Ústeckého kraje mladších žáků

Turnajem na venkovním hřišti v Děčíně skončila dne 26. května 2018 divizní soutěž Ústeckého kraje.

Liga Ústeckého kraje, mladší žáci.

Mladší žáci Lovosic pokračovali ve vítězném tažení. Jejich vítězství však již nic nezměnilo na celkovém vítězství Chomutova. Třetí v turnaji i celkově skončil Varnsdorf. Poslední utkání soutěže rozhodlo o čtvrtém místě Děčína, neboť porazil Jablonec. Jemu tak na lepší umístění nestačila ani remiza s Chomutovem. Výsledky potvrdili stále se vyrovnávající úroveň družstev. Hráno 10 minut osobky a 20 minut hry.

V úvodním utkání s Děčínem si lovosičtí dlouho nevěděli rady s domácími. Laxní obrana Lovosic nechala soupeři vždy na obdrženou branku odpovědět, šťastnou brankou v závěru osobky ale utekli na dvoubrankové vedení (8:6). Ve druhém poločase lovosičtí zrychlili hru dopředu, a ačkoliv nedůrazná obrana brankářům moc nepomohla, skóre jednoznačně narůstalo ve prospěch Lovosic až na konečných 21:15. Výborně Trefný, Buryánek a Perlík

Také ve druhém utkání si Lovosičtí více hleděli útoku než obranné činnosti. Pohyblivý Jablonec držel v osobce krok (8:8). Ve druhém poločase pokračoval matný výkon v obraně a utkání bylo dlouho vyrovnané (16. min 12:11). Zvětšení důrazu v obraně Lovosic přineslo ovoce ve výrazném vítězství 23:13. Střelecky se dařilo Fornbaumovi a Tomanovi

Také pohybliví varnsdorfští se v osobce třetího utkání snadno dostávali do šancí, ale výborný Toužimský pro ně byl nepřekonatelnou překážkou (5.min 6:1). Ve hře pak už kralovali techničtější Lovosice, střelecky se dařilo Krejzovi a Pilneyovi, celkově 24:12.

Proti favoritovi soutěže Chomutovu lovosičtí výrazně zlepšili důraz v osobce a rychle se dostali do vedení (4.min 4:2), které neustále navyšovali až na 9:5. Ve hře už byla hra vyrovnaná a Lovosice si udržovali čtyřbrankové vedení. Zlom v závěru způsobily dvě branky Krejzy do prázdné brány, když Chomutov zkoušel hru bez brankáře. Ani deštík v průběhu druhého poločasu nezmírnil radost Lovosic z vítězství 17:10.

Družstvo turnaj odehrálo uvolněně, byla na něm vidět radost ze hry. V útočné fázi se hráči pouštěli do té doby nevídaných řešení a projevilo se to i na skóre (o 20 branek více než obvykle). Bohužel nedůrazná obrana dávala brankářům příliš možností vyniknout (o 16 branek více). Potěšitelná byla aktivita všech hráčů, všichni se zapsali několikrát do tabulky střelců. Hráči udělali radost nejen trenérům, ale i rodičům v hledišti.

SESTAVA Lovosic B: Toužimský, Šírek – Fornbaum, Buryánek, Trefný, Toman, Perlík, Krejza, Pilney.

Realizační tým: Hron, Holata,Trefný, Vodička