Z Kopřivnice vezou dorostenecké týmy plný počet bodů!

V sobotu 14.4.2018 odcestovaly oba dorostenecké celky společně k dalšímu utkání první ligy do Kopřivnice.

18. kolo 1. ligy ml. dorostu:

HK KOPŘIVNICE – HK FCC Město LOVOSICE
29:38 (15:19)

Mladší dorostenci měli dle aktuálního postavení v ligové tabulce papírově lehčího soupeře, ale realita při dění na palubovce byla naprosto odlišná předpokladu. Hráči Kopřivnice se soupeře nezalekli a vzhledem i k jejich situaci (hrozící sestup) hráli agresivně, houževnatě a hlavně s chutí. Tímto přístupem domácí celek naše družstvo zaskočil a nutil k chybám, které kopřivničtí dokázali bez milosti trestat. Mladí Lovci díky svému přístupu, který se tomu vítěznému hodně vzdaloval, dlouho drželi pouze s domácími vyrovnaný stav. Jejich kolektivní pojetí hry postrádalo radost, nasazení, chuť a předváděný výkon, až na výjimku jednotlivce, byl bez šťávy, rozpačitý a někdy až tristní. Ke konci prvního poločasu se Lovcům přeci jenom podařilo odskočit na 4-brankový rozdíl 15:19. Ve druhé půli se pak již projevila kvalitnější hra Lovců, kteří postupně navyšovali náskok až na konečných 29:38.

Sestava a branky: Tietze – Kovář (3), Dojčinovič (7), Malý (4), Donát (6), Durček (1), Trkovský (13), Lopata (1), Lukáč (3), Šmíd

18. kolo 1. ligy st. dorostu:

HK KOPŘIVNICE – HK FCC Město LOVOSICE
28:33 (17:18)

Ve druhém utkání sobotního odpoledne nastoupili na kopřivnickou palubovku ke svému utkání starší dorostenci a nutno podotknout, že oproti zápasu mladšího dorostu se nikdo v hale „nenudil“. Oba celky předváděly házenou nejvyšší kvality. Hra i skóre se přelévaly z jedné strany na druhou. Konec 1. poločasu lépe odehráli Lovci, a proto odcházeli naši hráči do šaten s  jednobrankovým náskokem 17:18. Ve druhém poločase se obraz hry v jeho dramatičnosti vůbec neměnil a hala sledovala bojovné utkání. Větší vůli po vítězství projevili lovosičtí hráči, takže se i potřebné štěstí přiklonilo po zásluze na jejich stranu. Zejména díky výborné obraně a ve spolupráci se spolehlivě chytajícím Jirkou Günlem v brance, se Lovcům dařilo eliminovat nejlepšího střelce dosavadního průběhu soutěže Adama Očkoviče. Když k tomu pak Lovci v útoku přidali vyšší efektivnost střelby, kdy v tomto utkání excelovali zejména Marek Gebhart a Karel Holubec, začali mít Lovci právem tušení, že domácí družstvo v tomto utkání padne a právě naši hráči budou ti, kdo získá zasloužené vítězství. Prognóza se vyplnila a Lovci zvítězili 28:33. Dík patří všem hráčům za předvedeny výborný kolektivní výkon.

V dalším kole soutěže hostí obě družstva Lovců doma družstvo HBC Jičín v neděli 29.4.2018.

Sestava a branky: Günl (1), Tietze – Škromach (1), Heřmanovský (2), Vích (4), Štraus (2), Durček, Gebhart (7), Baičev (3), Holubec (9), Malý (5/2)