V sobotu začíná pro Lovce semifinálová série!

První dva duely semifinále má před sebou Strabag Rail extraliga a jedním ze semifinalistů se stali také Lovci Lovosice. Na ty čeká soupeř v podobě týmu Karviné.

1. a 2. utkání semifinále:

HCB Karviná – HK FCC Město Lovosice,
sobota 28. 4. 18:00, neděle 29. 4. 10:30

Další cíl letošní sezóny se podařilo splnit házenkářům Lovosic, kteří po vítězství 3:1 ve čtvrtfinálové sérii proti KH Kopřivnice dokázali znovu postoupit mezi nejlepší čtyři týmy extraligové soutěže. V semifinále jim pak bude protivníkem tým HCB Karviná, celek který má pro letošní sezónu jen ty nejvyšší cíle.

Karviná již na jeden výraznější úspěch v letošní sezóně dosáhla, když si zahrála finále Českého poháru (v něm podlehla Plzni 21:33). V semifinále Final 4, které se hrálo na konci ledna v Chebu, postoupila přes Lovce do finále po výhře 29:27. Zápas to byl, stejně jako obě utkání v základní části, velmi vyrovnaný, když Lovci v celém utkání vedli a Karviná strhla výhru na svoji stranu až v závěrečných minutách střetnutí.

V základní části jsme se s Karvinou utkali dvakrát a oba zápasy skončili remízou. Nejprve jsme z Karviné přivezli cennou remízu 26:26, aby utkání v Lovosicích skončilo 25:25. Z vyrovnaných průběhů všech tří duelů se tak dá očekávat vyrovnaná série také v semifinále.

Do toho postoupila Karviná ze čtvrtfinále hraném proti Jičínu. V sérii vyhrála 3:0, ale i přes toto skóre nebyla pro Karvinou utkání s Jičínem jednoduchá. Po jednoznačné výhře v úvodnímu duelu (29:19) byly další dvě střetnutí hodně vyrovnaná. Ve druhém domácím zápase vyhrála Karviná už jen o 2 branky a v Jičíně o jejím vítězství rozhodl až neproměněný sedmimetrový hod domácích v posledních vteřinách utkání.

Naši házenkáři mají za sebou o jedno utkání více, ale především výkon z posledního duelu v Kopřivnici dává návod, jak zvládnout zápasy semifinále. Semifinále začínáme dvěma zápasy na palubovce soupeře, první duel s hraje v sobotu od 18 hodin, druhý v neděli v 10:30. Obě utkání budou fanoušci moci sledovat prostřednictvím Tvcom (sobota, neděle) i textového přenosu Onlajny.cz (sobota, neděle).

Série pak bude pokračovat v Lovosicích. Třetí zápas je na programu v sobotu 5. května od 17 hodin, bude-li série pokračovat, tak čtvrté utkání hrajeme v naší hale v neděli 6. května znovu od 17 hodin. Na domácí duely bude probíhat předprodej vstupenek, o kterém vás budeme informovat v samostatném článku.

V samostatném článku přineseme také ohlasy hráčů před nadcházející semifinálovou sérií.

Děkujeme všem fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Do Karviné pojedeme navázat na náš výkon z posledního utkání v Kopřivnici. Takový výkon jako v neděli, kdy nechybělo nasazení, chuť, bojovnost, bychom si představovali v každém zápase. Čeká nás samozřejmě i teď těžký soupeř, ale už čtvrtfinálové série ukázaly, že liga se nesmírně vyrovnala a o těsné výsledky není nouze. S Karvinou nás čeká už čtvrtý zápas v letošní sezóně, přičemž jsme si vzájemně vzali po bodu v lize a jen těsně prohráli v semifinále Českého poháru. Určitě máme před sebou opět bojovná a vyrovnaná utkání, ve kterých budou rozhodovat maličkosti. Čeká nás těžká a těsná série, za poslední dva roky jsme s Karvinou hráli snaž již sedmkrát a nemáme se moc čím překvapit. Hodně důležitá bude koncentrace na zápasy.“