První jarní turnaj Podkrušnohorské ligy v házené minižáků

Velmi pěkný turnaj v Lounech vzhledem ke kompletním sestavám všech týmů nepřinesl žádné velké překvapení.

Podkrušnohorská liga minižáků, Louny 29.4. 2018

Louny potvrdily svoje kvality a vcelku přesvědčivě porazily své soupeře. Druhé DHK Most zaslouženě obsadilo druhé místo a jeho výsledky jsou ovlivněny jak v jednotlivých zápasech využijí své opory. Lovosice zklamaly očekávání a především v obranné fázi to skřípalo. Baník Most i přes chvályhodnou bojovnost na soupeře tentokrát nestačil. Po turnaji v Lounech se bodově tabulka vyrovnala a o medailích není zdaleka rozhodnuto. Příští turnaj se hraje v Lovosické hale 8.května a turnaje se zúčastní i družstvo Jičína.

Výsledky zápasů:

Louny : DHK Most 18:12, Lovosice : Baník Most 23:10, Lovosice : DHK Most 15:20, Baník Most : Louny 8:24, DHK Most : Baník Most 17:7, Lovosice : Louny 19:17

Sestava Lovosic: Skalický Adam, Heřmanovský Adam – Gabhart St., Gebhart Jakub, Křížek Tomáš, Hrabánek Martin, Dvořáček Václav, Šenk Pavel, Tunkel Jan, Bradáč Ondra, Burša Jakub, Holman Patrik, Svojše Jan, Palán Jakub.

Z uvedené sestavy lze snad pochválit všechny za snahu a bojovnost v útočné fázi, avšak svým schopnostem se přiblížil pouze Tomáš Křížek. Ostatní hráči kromě zápasu s Baníkem Most hráli zbytečně nervozně. Zcela zklamala obranná hra včetně brankařů, i když za tak děravou obranou se jim nelze moc divit. Zcela nás vyvedla z konceptu velmi agresivní obrana mosteckých děvčat a to se projevilo i v posledním zápase s celkem Loun, kdy i přes velkou snahu jsme se do herní pohody již nedostali. Výkon družstva lze hodnotit v procentech asi tak na 75%. Pro úspěch v této lze říci kvalitní soutěži je nutno hrát aspoň na 90%.

Trenéři: F. Čech, J. Šváb