První duel čtvrtfinále Lovci zvládli

Dnes vstoupili Lovci Lovosice do čtvrtfinále Strabag Rail extraligy prvním utkáním. Ačkoliv byla Kopřivnice znovu nepříjemným soupeřem, nebylo střetnutí tak dramatické jako oba předchozí zápasy.

1. utkání čtvrtfinále Strabag Rail extraligy: 

HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice
31:28 (12:9) 

Ani dnešní utkání s Kopřivnicí nepatřilo do kategorií jednoduchých. A to i přesto, že jsme s výjimkou samotného začátku zápasu (1:2, 2:3) neustále vedli. V úvodu se střelecky dařilo především Vaškovi Klimtovi, který byl autorem poloviny našich branek v úvodní půli. I díky němu jsme si dokázali vybudovat vedení o čtyři branky a nebýt výborného výkonu brankáře Kopřivnice Marka Žingora, mohl být náskok ještě výraznější. K tomu jsme ale nedokázali využívat ani přesilových her (dvojnásobnou přesilovku jsme dokonce prohráli poměrem 0:2) a tak svítil po první půl hodině na ukazateli stav 12:9.

Výborně jsme vstoupili do druhého poločasu. Přestože Kopřivnice vsítila první branku a snížila na 12:10, dalších šest zásahů bylo z rukou Lovců a znamenalo vedení 18:10. Soupeř ale nesložil zbraně a trestal každé naše zaváhání. Podařilo se mu zkorigovat stav utkání na rozdíl tří gólů a tímto rozdílem také celý zápas skončil. Lovci si tak na své konto připsali první výhru v sérii. Druhou v pořadí mohou přidat již zítra, když ve stejný čas od 17 hodin hostí Kopřivnici v dalším čtvrtfinálovém utkání.

Děkujeme všem fanouškům za bouřlivou kulisu a těšíme se na zítra! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář Vojtěch Srba, HK FCC Město Lovosice: „Od začátku bylo k vidění nervózní a hodně tvrdé utkání. V první půli nás trápilo nepřesné zakončení, nebyli jsme schopni využít ani početní výhodu. Z toho pramenil poločasový stav 12:9. Do druhého poločasu jsme měli výborný vstup, kdy jsme soupeři rychle odskočili na rozdíl devíti gólů. Zdálo se, že utkání budeme v poklidu dohrávat, ale polevili jsme v obranné fázi. Soupeř nás jednoduše a rychle trestal a zápas zdramatizoval. V závěru jsme díky našim zkušenostem dokázali zápas rozhodnout v náš prospěch a udělat důležitý první krok.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa, Sýkora 7, Motl 8/2, Stach, Bouček, Jelínek 2, Bičiště, Klimt 8, Semerád, Konárik, Karlovec, Hrdlička L., Malý 6.

7m hody: 3/2 – 2/0, vyloučení: 7 – 8 (ČK Mynář), rozhodčí: Blanar, Haramul, diváků: 818.