O pohár přeborníka Ústecké oblasti mladších žáků

Nejlepší celky dvou skupin z podzimní části usilují ve čtyřech turnajích o pohár přeborníka ústecké oblasti.

Přebor Ústeckého kraje – mladší žáci.

První turnaj proběhl v neděli 22. dubna 2018 v Liberci. Hráno první půle 10 minut osobní obrany, druhá 20 minut zónové obrany.

V úvodním utkání si lovosičtí snadno poradili s domácími, i když osobce až do 5. minuty stále prohrávali. Brankou na 5:4 se dostali do tempa a osobku jednoznačně vyhráli 15:7. Ve druhém poločase pokračovala útočná aktivita Lovosic, na druhé straně ale také lovosická benevolence v obraně. Konečný výsledek 30:12 je spíš úspěchem Liberce.

Ve svém druhém vystoupení se Lovosičtí utkali se stále lepšícím Mostem, který předtím zle potrápil Louny. Lovosice v osobce pokračovaly v nasazeném tempu a snadno ji vyhrály 17:7. Do hry nastoupili Lovosičtí v přílišném poklidu a se spoustou riskantních (a nepovedených) přihrávek. Mostečtí trestali, a kdyby se počítala hra samostatně bez osobky, skončila by lovosická neporazitelnost. Druhou půli totiž prohráli, byť celkově utkání skončilo 25:18.

Na závěr se Lovosice utkaly o vítězství v  turnaji s Louny. Lounští mají příliš velký respekt a tak nevyužili profesorské házené a nedůrazné obrany Lovosic a prohráli 14:28 (osobka 6:12).

Lovosičtí potvrdili úlohu favorita, i když s předvedeným výkonem nemohli být trenéři spokojeni. Ostatní utkání byla velmi vyrovnaná. Souboj o umístění na medailových pozicích je velmi otevřený.

Výsledky:

Lovosice – Louny 28:14 (12: 6) – Liberec 30:12 (15:7) – Most 25:18 (17:7)
Louny – Liberec 21:13 ( 8: 6) – Most 13:12 ( 5:6)
Liberec – Most 28:26 (11:11)

SESTAVA Lovosic A: Hromada, Zábranský – Zámyslický, Šafránek, Dojčinovič, Černý, Pokorný Tom., Mach, Křížek, Bereš,Tučka

Druhé družstvo Lovosic odehrálo v sobotu 21. dubna 2018 v Chomutově již druhý turnaj soutěže. V úvodním utkání s domácími lovosičtí dlouho drželi krok (osobka 5:6). Bohužel ve druhé půli vstřelili pouhé 2 branky a soupeř si vítězstvím upevnil vedení v soutěži (7:11).

Ve druhém utkání s Jabloncem lovosičtí zcela vyhořeli v osobní obraně (2:3). Ve hře snaživý soupeř ale nestačil, celkem 14:4. V utkání s Děčínem bylo vítězství povinné 20 :4 (6 :2)

V závěrečném utkání s Varnsdorfem Lovosičtí po celé utkání dominovali a po výsledku 18:14 (9 : 6) obsadili druhé místo v turnaji i v celkové tabulce.

Trenéři nebyli spokojeni s výkonem v útočné fázi, naopak za obranu (zejména oba brankáři) zaslouží pochvalu.

SESTAVA Lovosic B: Toužimský, Šírek – Fornbaum, Krejza, Srba, Trefný, Pilney, Buryánek, Durek, Reska, Toman, Perlík, Karlík

Trenéři: Hron, Holata,Trefný, Vodička