Mladší žáci vítězem Prague Handball Cup 2018!

Mladší žáci Lovosic jednoznačně zvítězili v tradičním svátku mládežnické házené Prague Handball Cup 2018. V kategorii mladších žáků bojovalo o pohár celkem 76 družstev.

Prague Handball Cup 2018

Základní skupina.

V úvodním utkání základní skupiny narazili lovosičtí na výběr německého kraje Odenwald-Spessart II. Silově i technicky solidně vybavený soupeř se neuměl vyrovnat s agresivní obranou Lovosic a první úspěch dosáhl až v 9. minutě za stavu 7:0. Také druhá šestka svůj poločas vyhrála, celkově 20:9.

Další utkání bylo s druhým adeptem na postup ze skupiny. Slovinský RD Koper 2013 vyrukoval s důrazem hraničícím s brutalitou, rozhodčí však na tento druh házené nepřistoupili (poměr vyloučených 3:9). Aktivní obrana Lovosic dovolila Slovincům vedení jen v úvodu, lovosičtí v 5. minutě srovnali na 2:2, soupeř však slavil další úspěch až v 16. minutě (8:3), konečný výsledek byl 14:8.

Ve večerním utkání s TJ VŽ Třinec se lovosičtí přizpůsobili pěší házené soupeře a umožnili mu přijatelné skóre, celkově 16:7.

Také v sobotním utkání s TJ Jiskra Zruč n. S. si lovosičtí neodpustili úvodní rozpačitý výkon (5.min 4:3). Další vývoj zápasu byl už jednoznačný, celkově 16:7.

Odpolední zápas se švédským IK Savehof III (15:8) už nemohl nic změnit na postupu z 1. místa.

Finálová fáze a play-off.

V nedělní vyřazovací trojčlenné skupině jsme narazili na SKH Polanka a maďarský Vecsési SE. Úvod zápasu s důraznými a rychlými žáky Polanky naznačil, že může jít o vyrovnaný souboj (6.min 4:3). Soupeř se ale stále hůře prosazoval proti důrazné obraně Lovosic, ze které pak pramenily snadné branky z rychlých útoků. Závěrečný účet 24:15 odpovídal průběhu utkání. Vítězství se druhým soupeřem ve skupině, maďarským Vecsési SE, bylo také jednoznačné (23:10).

V prvním kole vyřazovacího pavouku jsme potkali urostlé žáky z litevského HC Grifas. Soupeř s námi držel krok do 5.minuty (3:2), pak ale dlouho nenašel zbraň na naši důraznou obranu, další branku vsítil až ve 13.minutě (10:3) a odešel poražen 18:10.

O postup mezi poslední čtyři týmy jsme se utkali s žáky SKKP Handball Brno. Ve tvrdě hraném utkání se kolektivní pojetí házené Lovosic proti výrazným individualitám soupeře jednoznačně prosadilo, celé utkání jsme vedli, konečné skóre 19:13.

Semifinále a finále.

Běhaví a technicky výborně připravení hráči maďarského Kézilabda UP PLER stejně jako lovosičtí měli v nohách čtyři těžká utkání a tak semifinálové utkání v osm večer už bylo víceméně o vůli. Rychlé dvě branky lovosické uklidnily (2.min 2:0), soupeř ale rychle odpověděl (3.min 2:1), dalšího úspěchu proti koncentrované obraně Lovosic maďarští hráči dosáhli až ve 13.minutě (8:2) a postup do finále byl zpečetěn (17:11).

Finálové utkání v hale Sparty mělo slavnostní atmosféru, plná hala, představení jednotlivých hráčů a hymny. Lovosičtí nezačali nejlépe (2.min 0:2), ale brzy hru i skóre vyrovnali (7.min 4:4). Důrazná obrana a pestrý útok Lovosic pomalu, ale jistě slavily úspěch (poločas 8:6). Také úvod druhé půle patřil Lovosicím (22. min 12:6) a o zlatých medailích bylo rozhodnuto (celkem 15:9).

Lovosičtí mladší žáci se představili jako kompaktní celek. Východiskem úspěchu byla důrazná obrana výborně spolupracujících hráčů. Z ní vycházející drtivý přechod do útoku, i postupný útok byl překvapivě účinný. Trénované signály byly relativně úspěšné. Základní šestka v turnaji jasně dominovala i proti fyzicky a rychlostně lépe disponovaným soupeřům. Většinu utkání hráli i hráči lavičky (střídání kompletních šestek), i když do závěrečných bojů zasáhli mnohem méně. Trenéry potěšilo, že jejich projev rostl od utkání k utkání. O medaile se zasloužili všichni, Tadeáš Pokorný byl vyhlášen nejplatnějším hráčem finále.

Děkujeme hráčům za výbornou reprezentaci oddílu a rodičům za účinnou pomoc a podporu.

Sestava Lovců: Hromada, Zábranský – Zámyslický, Pokorný Tadeáš, Černý, Šafránek, Dojčinovič, Pokorný Tomáš, Mach, Křížek, Bereš, Srba, Tučka, Hanko.

Realizační tým: Hron, Holata,Trefný, Vodička.