Minižáci zanechali na Prague Handball Cup finálovou stopu!

Během velikonočních prázdnin se opět konal tradiční házenkářský turnaj Prague handball cup.

Prague Handball Cup 2018 – minižáci.

V kategorii minižactva (ME) se účastnilo celkem 27 družstev, které byly rozděleny do 4 skupin po 7 účastnících. Naši minižáci měli ve skupině HC Dukla Praha II, RK Sevnica (SLO), TJ Strojár Malacky (SVK), Hilsenheim (FRA), Moravia Handball Academy, Lions Hostivice. Odehráli tedy 6 utkání, v nichž neztratili ani jeden bod a celkem hladce postoupili z prvního místa do čtvrtfinálové skupiny.

Čtvrtfinálové skupiny byly celkem čtyři o třech družstvech. My jsme se ve čtvrtfinálové skupině postupně střetli s družstvy Handballfreunde Wien/NÖ (AUT), TJ Sokol Ostrava. Ani v této části turnaje jsme nezaváhali a po bojovných výkonech jsme opět postoupili z prvního místa do semifinálového zápasu proti HBC Continental Jičín.

Semifinálové utkání nabídlo opravdu velké drama, kdy byl náš soupeř skoro celý zápas o krok před námi, ale nám se podařilo v poslední minutě utkání překlopit výsledek na naši stranu a to především bojovností a vůlí po vítězství. Následně nás čekal už jen poslední souboj a to o celkového vítěze turnaje proti Talent Plzeň.

Ve finálovém utkání byla již na našich hráčích znát únava a scházela trochu bojovnost. Možná že se na výkonu některých hráčů podepsala i jistá nervozita z důležitosti utkání. Před koncem poločasu jsme neproměnili několik slibných brankových příležitostí a nechali soupeře odskočit na vyšší brankový rozdíl. Nepovedl se nám ani vstup do začátku druhého poločasu a tím se naše hra začala rozpadávat, proto jsme následně prostřídali všechny hráče, aby měli všichni možnost ochutnat atmosféru finálového utkání. V poslední řadě bychom chtěli samozřejmě ocenit i kvalitu soupeře a musíme konstatovat, že soupeř byl v tomto utkání lepším týmem a zaslouženě zvítězil.

Za celý turnaj bychom chtěli všem hráčům poděkovat, protože jsme se jako družstvo prezentovali krásnou házenou. Naší dominantou byla agresivní aktivní obrana, kde se nám dařilo získávat spousty míčů a trestat je brankami z rychlého útoku. V postupném útoku jsme předváděli krásné kombinace dvojic či trojic. Velkou výhodou také bylo, že máme možnost prostřídat hráče a rozdíl v předvedené hře není skoro znatelný. Hráčům je třeba poděkovat, že nevypustili ani jeden zápas a do všech zápasů šli s maximální bojovností a vůlí zvítězit a díky tomu jsme dosáhli takového krásného úspěchu.

V neposlední řadě patří obrovské poděkování rodičům, kteří nám pomohli zajistit dopravu na utkání a vytvořili nám krásnou atmosféru ve všech utkáních.

Sestava Lovců: Skalický Adam, Heřmanovský Adam, Křížek Tomáš, Burša Jakub, Hrabánek Martin, Tunkel Jan, Gebhart Stanislav, Šenk Pavel, Gebhart Jakub, Bradáč Ondřej, Dvořáček Václav, Svojše Jan, Holman Patrik, Palán Filip

Výsledky týmu:

Základní skupina
HK FCC Město Lovosice – TJ Strojár Malacky 25:8
HK FCC Město Lovosice – Hilsenheim 24:19
HK FCC Město Lovosice – RK Sevnica 22:14
HK FCC Město Lovosice – Moravia Handball Academy 24:6
HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha II 20:9

Čtvrtfinálová skupina
HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Ostrava 16:11
HK FCC Město Lovosice – Handballfreunde Wien/NÖ 20:17

Semifinále
HK FCC Město Lovosice – HBC Continental Jičín 11:10

Finále
HK FCC Město Lovosice – Talent Plzeň 12:23

Kategorie: aktuality, minižáci