Lovci Lovosice posledním semifinalistou!

Nejdelší čtvrtfinálovou sérii ze všech odehráli házenkáři Lovosic, aby nakonec ve čtvrtém zápase rozhodli o svém postupu mezi elitní čtveřici celků bojující o letošní extraligové medaile.

3. utkání čtvrtfinále Strabag Rail extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice
36:27 (19:11)

Nejhorší utkání v celé sérii odehráli Lovci ve třetím duelu. Od začátku jsme tahali za kratší konec a nadšeně hrající soupeř nám v sobotu ukázal, že nehodlá složit zbraně ani za stavu 0:2. Ve 14. minutě zápasu jsme ještě dokázali zkorigovat na dvoubrankový rozdíl 7:5, dalších sedm minut jsme ale vyšli střelecky naprázdnou a domácí dokázali odskočit na 13:5. Tento střelecký výpadek, ke kterému znovu přispěl domácí brankář Marek Žingor, byl klíčový pro vývoj celého střetnutí a Lovci po osmigólovém manku z poločasu nakonec podlehli ve třetím utkání 27:36.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa, Sýkora 2, Motl 9, Stach 1, Bouček 1, Jelínek 4, Bičiště 4, Klimt 4, Konárik, Semerád, Hrdlička L., Malý 2.

7m hody: 5/3 – 1/0, vyloučení: 4 – 3, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 650.

 

4. utkání čtvrtfinále Strabag Rail extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice
30:33 (17:18)

Naprosto odlišný výkon podali Lovci proti Kopřivnici v neděli. Od první do poslední minuty byla v jejich hře vidět obrovská bojovnost a obětavost a ty také přinesly kýžené třetí vítězství v sérii. Kopřivnici opět vyšel vstup do zápasu a našim házenkářům se podařilo srovnat až ve 14. minutě (8:8). Lovcům vyšla lépe poslední desetiminutovka první půle, ve které získali až tříbrankový náskok, ale do šaten odcházeli jen s těsným vedením 18:17.

Kopřivnice dokázala zápas během šesti minut otočit a znovu využít naší střelecké pauzy (celkem sedm minut bez branky Lovců). Ve 36. minutě tak domácí vedli po sérii čtyř branek 21:18. Lovci ale tentokrát dokázali zareagovat a když výborně chytající Adamík pustil za svá záda během osmi minut jedinou branku, znovu jsme získali vedení (23:22). To jsme ze svých rukou již nepustili, když jsme chvílemi vedli i o čtyři branky. Domácí sice znovu dokázali zápas zdramatizovat (29:31), ale konečné slovo patřilo 33. gólu Lovců z rukou Bičištěho.

Po vítězství 33:30 dosáhli Lovci na třetí výhru v sérii a stali se posledními semifinalisty Strabag Rail extraligy. V semifinále nás čeká soupeř z Karviné a na úvod dva zápasy na jeho palubovce (28. a 29. dubna). Budeme rádi, pokud nás do Karviné pojedete podpořit!

Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa, Sýkora 4/1, Motl 6, Stach, Bouček 4, Jelínek, Bičiště 4, Klimt 10, Konárik, Semerád, Hrdlička L., Malý 5.

7m hody: 7/6 – 2/1, vyloučení: 2 – 1, rozhodčí: Pavlát, Točík, diváků: 680.

Komentáře po utkání:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „První zápas bych zhodnotil stručně a jasně: podali jsme strašný výkon od A do Z. Ve druhém utkání jsme od první do poslední vteřiny bojovali, radovali se z každé maličkosti a úspěchu. Bylo vidět, že chceme zápas urvat pro sebe. To co nám chybělo včera, to vše jsme předvedli dnes. Dokázali jsme se dostat i z nepříjemných situací znovu nahoru a v důležitých chvílích nás podržel brankář Adamík. Všichni hráči si zaslouží poděkování.

Máme za sebou dlouhý víkend, protože jsme do Kopřivnice odjížděli již v pátek. Všichni se těšíme domů. Nyní se budeme snažit co nejlépe připravit na Karvinou a pokusit se v jejich prostředí urvat zápas pro sebe. Jsem rád, že nemáme před sebou páté střetnutí a budeme mít volnější hlavu. Středeční utkání by pro nás bylo z hlediska psychiky i fyzických sil hodně vyčerpávající.“

Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „Přístup všech od první do poslední minuty byl diametrálně odlišný od všech předcházejících zápasů a z toho máme největší radost. Všichni doufáme, že budeme v tomto výkonu a nasazení pokračovat i v dalších duelech, která nás teď čekají.“