Dorostenci proti Jičínu se střídavým úspěchem

V neděli 29.4. 2018 se v hale Chemik odehrálo další kolo 1. ligy dorosteneckých kategorií. Soupeřem mladých Lovců byli hráči Jičína, kteří měli našim mladým Lovcům z podzimní části co vracet, totiž vlastní (double) porážku na domácí půdě. Fakt, že oba soupeři mají již jistou příslušnost v soutěži svých kategorií pro příští soutěžní ročník, napovídal v tomto ohledu klidný průběh v obou utkání.

19. kolo 1. ligy ml. dorostu:

HK FCC Město LOVOSICE – HBC JIČÍN
33:36 (18:21)

V zápase mladšího dorostu mělo jít snad jen o napravení herního dojmu z předešlého zápasu
v Kopřivnici. Sice se jednalo o sousedy v ligové tabulce, ale i s výhodou domácího prostředí se očekávala větší herní kvalita, nasazení a lehkost na naší straně. Bohužel tým plný individualit a s hrou sám na sebe nemohl ani v tomto utkání, jak se i ve výsledku ukázalo, uspět. Naopak, byli to právě hráči Jičína, kteří dodržovali pokyny trenéra a jejich týmovou hrou Lovcům začali pomalu výsledkově odskakovat na poločasový rozdíl 18:21.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš neměnil. Za zmínku stojí posledních 5 minut loveckého probuzení ještě s výsledkem něco udělat, ale už bylo pozdě dohánět 55-ti minutové manko vítězného přístupu v utkání. Soupeř vyhrál zaslouženě. Zvítězila jeho týmovost a větší vůle hráčů po společném úspěchu. Konečný výsledek 33:36 pro Jičín.

Sestava a branky Lovců: Tietze – Varga (1), Donát, Trkovský (13/2), Malý (2), Durček (3), Hermoch, Šuma, Roubíček (1), Kovář (6), Dojčinovič (6), Šmíd (1)

19. kolo 1. ligy st. dorostu:

HK FCC Město LOVOSICE – HBC JIČÍN
29:27 (15:11)

Zápas staršího dorostu byl velmi napínavý. Na obou stranách převládala týmová spolupráce, a proto utkání bylo dlouho vyrovnané až do 26. minuty, kdy se Lovcům podařilo vyhrát zbývající část 1. pol. 5:1 a do šaten Lovci odcházeli se slibným vedením 15:11.

Úkol pro 2. poločas byl pro Lovce více než zřejmý. Ve druhém poločase aktivně udržovat příznivý náskok, ale to se nám postupem času přestávalo dařit. Snad v domnění iluze o jasném vítězství Lovci polevili v koncentraci a začali kupit technické chyby, kterými umožnili soupeři vrátit se do hry o body. Zkušený soupeř šanci vycítil, zvýšil své úsilí dostat se k Lovcům na dostřel a převzal iniciativu v utkání. Postupně odmazával brankové manko a bylo zaděláno na drama, které trvalo do poslední minuty utkání. Naštěstí pro Lovce bylo snažení o dokonalý zvrat soupeře v utkání ukončeno proměněným 7-metrovým hodem z ruky hráče utkání, Šimona Malýho, v čase 59:45. Lovci si tak mohli oddechnout a radovat se nakonec za vydřenou výhru 29:27. Celému týmu patří velký dík za předvedený výkon a přejeme Jirkovi Günlovi rychlé zotavení pohmožděného kotníku.

Sestava a branky Lovců: Günl, Vítek – Vích, Timko (4), Štraus (5), Malý Kilián, Jetenský (1), Kovář (1),Gebhart (3), Baičev (3), Malý Šimon (12/3).

V dalším kole soutěže, v neděli 6.5.2018, zajíždí obě družstva Lovců na horkou valašskou půdu do Zubří.