Ve Frýdku-Místku chceme zvítězit!

Už jen tři kola zbývají do konce základní části Strabag Rail extraligy a prakticky žádný z extraligových celků nemá jistotu svého postavení do play-off.

19. kolo Strabag Rail extraligy:

Pepino SKP Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice,
sobota 10. března 19:30

Velice zajímavý závěr se dá očekávat v nejvyšší soutěži mužů a to prakticky ve všech patrech ligové tabulky. Prvních pět týmů je namačkaných v rozmezí 4 bodů a ani jeden z nich nechce skončit na páté příčce, která by pro jednoho z favoritů znamenala ztrátu domácího prostředí v úvodních a případném rozhodujícím zápase čtvrtfinále.

Pojďme se podívat na aktuální postavení všech týmů a na zápasy, které na ně do konce základní části čekají (D = utkání doma, V = utkání na hřišti soupeře):

1. Zubří 27b: D – Plzeň, V – Karviná, D – Lovosice, V – Frýdek-Místek
2. Lovosice 25b: V – Frýdek-Místek, D – Jičín, V – Zubří, D – Strakonice
3. Karviná 24b: V – Jičín, D – Zubří, V – Strakonice, D – Dukla Praha
4. Dukla Praha 23b: D – Hranice, V – Nové Veselí, D – Plzeň, V – Karviná
5. Plzeň 23b: V – Zubří, D – Strakonice, V – Dukla Praha, D – Brno

Na všech pět celků, které se řadí k největším aspirantům na medaile, čekají tedy dva zápasy venku a dvě utkání v domácím prostředí. Kalkulovat se dá velice těžko, neboť extraliga od začátku letošní sezóny dokazuje, jak je vyrovnaná a že ani doma nemusí favorit bodovat.

A to ani proti týmům, které ještě nemají jistotu play-off a do této skupiny patří prakticky všechny týmy na 6.-10. příčce. Dodejme, že do play-off postupuje prvních osm celků po základní části.

Naši Lovci v sobotu v dalším utkání nastoupí proti Frýdku-Místku, kterému v aktuální tabulce patří poslední osmá postupová pozice se ziskem 15 bodů. Dodejme, že dva z těchto bodů získal náš sobotní soupeř na naší palubovce a „kdyby“ se Lovcům na podzim místo nevydařeného utkání povedlo bodovat, mohli jsme mít již dnes prakticky jistotu horní čtyřky. Ale na kdyby se v žádném sportě nehraje a rozhodně je potřeba v dobrém i zlém na podzimní duel zavzpomínat. Osmé kolo přineslo Lovcům třetí prohru v sezóně a porážka 28:31 (poločas 16:17) byla pro nás hodně nepříjemná. V tomto duelu jsme prostě zahráli velmi špatně a hned devět branek jsme umožnili vstřelit největší osobnosti severomoravského celku Vojtovi Petrovskému.

Vojta je dlouhodobě nejlepší střelec Frýdku-Místku a svoje stabilní výkony dokazuje i letos, když mu v tabulce střelců patří pátá pozice. Je to především on, na jehož výkonech stojí a padá hra našeho protivníka. Celek Frýdku-Místku převzal od února zkušený trenér Jiří Kekrt, který se snaží svému týmu naordinovat především disciplínu a lepší hru v defenzivní části hry. Pod jeho vedením odehrál Frýdek-Místek 4 zápasy, z toho 3 vítězné a utržil jednu porážku v posledním kole proti Karviné.

Na Lovce čeká stejná úloha, kterou si vytyčili již v minulém kole proti Kopřivnici. Znovu pokračovat v dobrém herním nasazení, tempu zápasu a především se snažit minimalizovat vlastní chyby, které by umožnily získávat výhodu soupeřům.

Komentář před utkáním:

Vojtěch Srba, ředitel klubu HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás další důležité utkání s ohledem na konečné postavení po základní části. Zápas má důležitost pro obě strany: my chceme i nadále udržet druhou příčku a soupeř nadále bojuje o šanci postoupit do play-off. Proti nám bude stát zkušený soupeř, kterému nový impuls dodal velmi zkušený trenér Jiří Kekr. Díky němu se Frýdek-Místek zlepšil v disciplíně a v obrané fázi. Největší nebezpečí od soupeře hrozí od střelce Petrovského, do týmu se již vrátil také uzdravený Strack. My máme Frýdku rozhodně co vracet, protože podzimní porážka, navíc v naší hale, byla pro nás jedním z nejhorších okamžiků dosavadního průběhu sezóny.“

Utkání začíná ve sportovní hale ve Frýdku-Místku v sobotu od 19:30 hodin a vy můžete tradičně podporovat Lovce na dálku u onlajnů nebo Tvcom. Držte nám palce! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!