V Zubří jsme vydrželi vzdorovat pouze poločas

Předposlední kolo Strabag Rail extraligy přineslo dvě odpovědi v extraligové hádance: základní část vyhraje Zubří a do play-off tak půjde z nejlepší výchozí pozice, na poslední místě skončí před play-out nováček ze Strakonic.

21. kolo Strabag Rail extraligy: 

HC Robe Zubří – HK FCC Město Lovosice
31:21 (15:13) 

Velmi dobrý první poločas odehráli naši Lovci na palubovce vedoucího týmu extraligy. S výjimkou samotného úvodu to byli lovosičtí hráči, kteří dokázali být o branku před svým soupeřem. A to až do 19. minuty a stavu 10:9 v náš prospěch. Tři slepené góly Zubří v řadě ale přinesly otočení skóre na 12:10 a přestože se nám ještě dvakrát podařilo stav dorovnat, nakonec odcházel do šatny spokojenější náš soupeř s vedením 15:13.

Lovcům se bohužel nepodařil začátek druhé půle, když jsme během prvních sedmi minut vstřelili jediný gól, zatímco Zubří navýšilo svoje vedení již na rozdíl pěti branek. Na jakoukoliv korekci již Lovci neměli. Branky na naší straně přibývaly jen velmi pomalu, zatímco soupeř pravidelně skóroval. Výsledkem bylo až desetigólové vedení, kterým utkání nakonec také skončilo. Zubří zvítězilo 31:21 a stalo se tak jedno kolo před koncem vítězem základní části.

O tom, kdo doplní Zubří do play-off a jací soupeři se ve čtvrtfinále střetnou, rozhodne až závěrečné kolo základní části. To se hraje příští víkend, přičemž naši Lovci předehrávají svoje utkání již ve středu 28. března od 18 hodin. V zápase se Strakonicemi musíme pro zachování pozice v první čtyřce zvítězit, přijďte nás podpořit, budeme vás potřebovat!

JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Sýkora 3/1, Motl 7/1, Stach 3, Bouček 5, Jelínek 1, Bičiště, Klimt 1, Konárik, Semerád, Hrdlička L., Malý 1.

Sedmimetrové hody: 3/3 – 4/2, vyloučení: 5 – 2, rozhodčí: Fukala, Mohyla, diváků: 1183.