Šťastnější Lovci získali po boji oba body

Dramatický duel mají za sebou házenkáři Lovosic, kteří po třech týdnech odehráli další domácí střetnutí.

20. kolo Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
21:20 (14:12)

Skvělý vstup do utkání a první oddechový čas hostí již po dvou minutách zápasu. Takový byl začátek předposledního domácího utkání Lovců v základní části extraligy. Domácí hráči vedli po dvou minutách 3:0 a trenér Jičína Petr Mašát sáhl bleskově k oddechovému času. I po něm se ale více dařilo našim házenkářům, kteří ve 13. minutě vedli i nadále rozdílem tří branek 7:4. Naši snahu ale zbrzdilo dvojnásobné vyloučení a na další branku Lovců pak diváci v hale Chemik čekali plných šest minut. Mezitím se dokázal prosadit náš soupeř, který nejen že srovnal stav zápasu, ale pět minut před koncem dokázal získat dvougólové vedení (10:12). Závěr poločasu byl opět v naší režii a čtyři góly z rukou našich hráčů znamenaly poločasové vedení 14:12.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení našich neproměněných šancí a to včetně sedmimetrového hodu, při kterém velmi dobře chytající brankář Jičína Filip Veverka vychytal Miloslava Sýkoru. Z dobrých pozic následně neuspěli ani další naši hráči a Jičín naši střeleckou neschopnost potrestal třemi góly a vedením 15:14. Až ve 39. minutě se podařilo Lovcům znovu skórovat. I nadále jsme ale pouze dotahovali 1-2 gólové vedení Jičína. Soupeř ve 49. minutě vedl 20:18, aby závěr utkání vzal do svých rukou nejlepší střelec celé soutěže Jiří Motl. Ten byl také jediným hráčem, který dokázal od 46. minuty překonat hostujícího brankáře, když vstřelil pět posledních branek Lovosic. Naštěstí na jeho góly nedokázal Jičín již zareagovat, i díky skvělému Hrdličkovi v naší brance, a ze šťastného, ale o to důležitějšího vítězství, se tak radovali Lovci po výsledku 21:20.

Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen Jiří Motl s deseti góly.

V dalším kole jedou Lovci do Zubří, kde v sobotu 24. března od 18 hodin nastoupí proti vedoucímu týmu tabulky. Poslední kolo základní části sehrajeme ve středu 28. března od 18hodin a přivítáme v něm tým Strakonic.

Děkujeme všem fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář po utkání:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jsme šťastní za dva získané body. Měli jsme výborný vstup do utkání, ale třemi vyloučeními v řadě jsme umožnili Jičínu dostat se zpět do utkání a sami sebe jsme dostali pod tlak. Naštěstí jsme na jeho otočení skóre v první půli dokázali reagovat. Místo navýšení vedení ve druhé půli jsme neproměňováním šancí znovu umožnili soupeři získat brankový náskok. Závěr zápasu jsme i se štěstím zvládli, když nás v důležitých chvílích podržel brankář Hrdlička. Ale s takovým nakládáním při vyložených šancích nemáme šanci uspět proti žádnému soupeři. Děkujeme všem divákům, kteří nás vyburcovali k úspěšnému konci zápasu.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Sýkora 3/1, Motl 10/4, Stach, Bouček 1, Jelínek 2, Bičiště, Barth, Klimt 3, Konárik 1, Semerád, Hrdlička L., Malý 1, Karlovec.

7m hody: 6/5 – 1/1, vyloučení: 4 – 5, rozhodčí: Letev, Králíček, diváků: 457.