Starší dorostenci vezou z Frýdku-Místku bod

V sobotu 10.3. 2018 předehrávali svoje utkání 19. kola proti Frýdku-Místku také naši starší dorostenci.

Předehrávka 19. kola 1. ligy st. dorostu:

SKP Pepino FRÝDEK – MÍSTEK – HK FCC Město LOVOSICE
24:24 (11:12)

Na sever Moravy odjížděli Lovci bez hráčů pro post pivota (chyběli Holubec, Timko), a proto byl povolán jako záskok na tento post Marek Gebhart, který se své staronové role zhostil velmi zdařile a patřil ke klíčovým hráčům utkání. Domácí si v předešlém kole poradili i s kvalitní Duklou, a tak se očekával pro Lovce velmi náročný zápas.

Úvod utkání se Lovcům příliš nevydařil a než rozkoukali, domácí zvyšovali v 5. min na 4:1. Naši hráči si včas uvědomili potřebu změny ve svém přístupu, zkoncentrovali své úsilí a díky tomu se jim podařilo postupně skóre srovnat a dokonce překlopit ve svůj prospěch. Poločas skončil jednobrankovým vedením Lovců 11:12.

Ve druhém poločase se Lovcům podařilo dva krát odskočit na  tříbrankový rozdíl (2. a 9. min), nicméně soupeř dokázal ve 13. min toto manko vymazat a od tohoto okamžiku začala bitva o každý vstřelený gól. Nejprve to byl domácí tým, který dotahoval jednobrankový náskok Lovců. Ve 21. min se mu dokonce podařilo překlopit vedení, byť o jednu branku, na svou stranu. Toto vedení si domácí udrželi do 26. min, kdy se Lovcům podařilo nejen vyrovnat, ale vzápětí i vstřelit vedoucí branku (23:24). V infarktovém závěru nejprve Frýdek – Místek srovnal, a když se Lovcům nepodařilo v následném útoku skórovat, byli to právě domácí, kteří v posledních 40 sekundách měli šanci vstřelit vítěznou branku. Díky skvěle zorganizované obraně se skvělým Jirkou Günlem v brance se Lovcům snahu domácích podařilo eliminovat. Utkání skončilo spravedlivou a zaslouženou remízou 24:24.

Další zápas odehrají Lovci v domácím prostředí, kdy v Ne 18.3. ve 14hod hostí velmi silný celek z Nového Veselí.

Sestava a branky Lovců: Günl, Jelínek – Stach (4/1), Jetenský (4), Gebhart, Heřmanovský (1), Baičev (3), Durček (1), Malý (5), Štraus (6)