Starší dorostenci přesvědčivě zvítězili

V sobotu 3.3. 2018 zajížděli hráči staršího dorostu na západ Čech, kde sehráli utkání čtrnáctého kola proti týmu Štáhlav.

14. kolo 1. ligy st.dorostu:

TJ Sokol ŠŤÁHLAVY – HK FCC Město LOVOSICE
30:37 (13:18)

Lovci, byť v neúplné sestavě (chyběli Štraus, Malý, Jahn), šli do zápasu s odhodláním odvést si dva body od nepříjemného soupeře, se kterým v podzimní části doma uhráli remízu. Byli to ale domácí, kteří byli pod větším tlakem potřeby bodovat, a odpoutat se tak od sestupových příček v soutěži.

Od úvodního hvizdu šli domácí, hnáni početnou diváckou kulisou, za získáním rychlého vedení. Naši Lovci se však nezalekli a odpověděli aktivní účinnou obranou. Následnými rychlými útoky odskočili ve skóre na 2:0. Domácí znervózněli a začali kupit technické chyby, kterých Lovci dokázali dokonale využít k navyšování skóre v jejich prospěch. Poločas skončil se slibným pěti brankovým rozdílem 18:13 pro Lovce.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Lovci měli utkání pod kontrolou. Dařil se útok, obrana šlapala v zádech se skvěle chytajícím Jirkou Günlem, jehož někdy až famózní zákroky uváděly domácí střelce až k zoufalství. Lovci odskočili soupeři až na 11ti brankový rozdíl. Díky zbytečné nepozornosti a nevynuceným chybám v posledních třech minutách se domácím alespoň podařilo výsledek kosmeticky upravit 30:37.

Velké poděkování patří celému týmu za předvedený výkon jak na hřišti, tak na lavičce. K dalšímu zápasu zajíždí Lovci na Moravu do Frýdku – Místku, kde předehrají 19. kolo.

Sestava a branky Lovců: Günl – Vích (2), Stach (9/2), Timko (1), Jetenský (5), Škromach (5),  Gebhart (2), Heřmanovský (1), Baičev (9), Holubec (3)