Skvělí Lovci vezou z Kopřivnice oba body!

I po osmnáctém kole nejvyšší soutěže házenkářů mají házenkáři Lovosic důvod k úsměvu, když se jim podařilo zvítězit na palubovce dobře hrající Kopřivnice.

18. kolo Strabag Rail extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice
28:29 (13:13)

Další ze zápasů, který nebyl vhodný pro slabší povahy, odehráli Lovci ve Strabag Rail extralize. Po domácí remíze proti Karviné sehráli tentokrát thriller na palubovce Kopřivnice.

Přestože první poločas skončil nakonec smírně pro oba tábory, musíme přiznat, že za delší konec provazu v něm tahali především domácí. Ti si dokázali několikrát vytvořit 2-3 brankový náskok (7:5, 11:8, 12:10). Naštěstí se Lovcům podařilo v závěru první půle zmobilizovat síly a především díky střelecké pohodě Motla se do šaten odcházelo za stavu 13:13.

Druhý poločas přinesl znovu vyrovnaný průběh. Lovcům se podařilo v jeho úvodu získat vedení 15:14, ale tři branky domácích během dvou minut přinesly vedení zpět pro Kopřivnici 17:15. V dalším průběhu jsme znovu srovnali a ve 46. minutě jsme získali dvoubrankový náskok na svoji stranu (23:21). Dokázali jsme ubránit a z rychlého útoku jsme mohli navýšit již na rozdíl tří gólů. Brankáře domácích jsme ale nepřekonali. Podobná situace se opakovala o tři minuty později, kdy Lovci vedli 23:25. Další naše útoky ale přinesly jen technickou chybu a nepřesnou střelu mimo branku, navíc pak Landa uviděl dvouminutový trest.

Kopřivnice dokázala v 53 minutě po třech gólech v řadě otočit na 26:25. Za stavu 27:27 jsme nedali další vyloženou šanci a do těsného vedení se dostal soupeř (28:27). To jsme ale dokázali díky Sýkorovi znovu dorovnat na 28:28. Půl minuty před koncem si trenér Milan Berka vybral poslední oddechový čas a společné taktické pokyny dokázali naši hráči přetavit v akci na našeho nejlepšího střelce. Jirka Motl šest vteřin před koncem strhl vedení na naši stranu a na výhře Lovců nezměnila nic ani poslední akce domácích. Z Kopřivnice tak vezeme šťastné vítězství o jednu branku, které nás i nadále udržuje v boji o nejvyšší příčky do play-off.

I v příštím kole jedeme na venkovní palubovku, když v sobotu 10. 3. od 19:30 hrajeme ve Frýdku-Místku. Domácí zápas čeká na Lovce až 17. 3. od 17 hodin proti Jičínu. Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Milana Berky: „Zápas přinesl to, co jsme od něj očekávali. Kopřivnice předvedla agresivní tvrdou obranu a ta nám ze začátku dělala problémy. V zápase jsme střídali dobré momenty s horšími, ale nechyběla nám obrovská bojovnost a snaha od hráčů na hřišti i na lavičce. V důležitých momentech nás podržel brankář Adamík. Kluci celý zápas odmakali a i když jsme se nevyvarovali technických chyb, po výhře nás tyto tolik netrápí. V závěrečném time-outu si hráči mezi sebou ujasnili, co budou hrát a připravili si akci, na kterou si věřili. Za to jsem rád.“

Sestava a branky Lovců (uvádíme branky dle našeho technického zápisu, v oficiálním zápise o utkání nejsou uvedeny správně):

Hrdlička J., Adamík – Bičiště, Bouček 4, Hrdlička L. 2, Jelínek 2, Klimt 7, Konárik, Landa 1, Malý 1, Motl 9/3, Semerád, Sýkora 3.

7m hody: 3/3 – 4/4, vyloučení: 4 – 2, rozhodčí: Hanák, Pavlíček, diváků: 320.