Proti Jičínu musíme bodovat!

Tři kola do konce, ve kterých musí Lovci získat čtyři body, aby si udrželi stávající pozici mezi čtyřmi nejlepšími týmy Strabag Rail extraligy.

20. kolo Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HBC RONAL Jičín,
sobota 17. 3. 17:00

Tiše jsme před minulým víkendem věřili, že se Lovcům ve Frýdku-Místku povede zopakovat vítězné utkání z Kopřivnice. A zároveň také ve splněnou odplatu za podzimní prohru s Frýdkem-Místkem na domácí palubovce. Bohužel se nám ani jedno vzájemné utkání nepodařilo a prohra na severu Moravy, kterou jsme v sobotu utržili v poměru 29:32, nás odsunula ze druhého místa v tabulce.

I nadále zůstáváme v první čtyřce, ale bodově se tabulka ještě více srovnala:

1. Zubří 29b
2. Karviná 26b
3. Lovosice 25b*
4. Dukla Praha 25b*
5. Plzeň 23b

* O lepším pořadí Lovosic před Duklou rozhodují lepší vzájemná utkání ve prospěch Lovců.

Zároveň si také můžeme připomenout, které zápasy týmům v první pětce ještě zbývá sehrát:

1. Zubří 29b: V – Karviná, D – Lovosice, V – Frýdek-Místek
2. Karviná 26b: D – Zubří, V – Strakonice, D – Dukla Praha
3. Lovosice 25b: D – Jičín, V – Zubří, D – Strakonice
4. Dukla Praha 25b: V – Nové Veselí, D – Plzeň, V – Karviná
5. Plzeň 23b: D – Strakonice, V – Dukla Praha, D – Brno

Rozhodnuto stále není ani o zbývajících třech týmech, které se do play-off podívají a jedním z celků, který i nadále bojuje o jistotu vyřazovací části, je i náš sobotní soupeř z Jičína. Tomu patří v aktuální tabulce 7. místo, ale se shodným počtem bodů jako má momentálně poslední postupující do play-off Frýdek-Místek.

Jičín je rozhodně nepříjemným protivníkem a to i přesto, že se nám na podzim podařilo přivézt z Jičína přesvědčivou výhru 29:20. Nejlepším střelcem Jičína, který vede trenér Petr Mašát, je křídlo Radek Král, který je úspěšný nejen z rychlých protiútoků, ale je také úspěšným exekutorem sedmimetrových hodů.

Komentář před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Máme před sebou předposlední utkání v domácím prostředí v základní části a pokud chceme udržet pozici v horní čtyřce, musíme jej bezpodmínečně vyhrát. V žádném případě nesmíme opakovat začátek zápasu, který jsme předvedli ve Frýdku-Místku. Tam jsme díky zbrklosti v útoku prohrávali hned v úvodu o šest branek a to prakticky rozhodlo o průběhu celého utkání. Na druhou stranu je určitě lepší, že nás takový výpadek potkal ještě teď a ne o pár týdnů později v play-off. Jičín je těžkým soupeřem, sází na agresivní obranu, jsou silní ve hře jeden na jednoho, ale mají i střelce z dálky. Stejně jako všechna utkání i toto bude těžké, ale nic jiného než zisk dvou bodů si nepřipouštíme.“

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 17. března od 17hodin. Přijďte Lovce povzbudit, potřebují vás! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!