Odvetu za podzimní porážku Lovci nezvládli

Ani druhé vzájemné utkání s celkem Frýdku-Místku nepřineslo Lovcům kýžený bodový zisk. Poprvé v roce 2018 tak Lovci své extraligové utkání prohráli.

19. kolo Strabag Rail extraligy mužů:

Pepino SKP Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice
32:29 (16:11)

Zápas, ve kterém jsme si chtěli udržet postavení na 2. místě extraligové tabulky. Utkání, ve kterém jsme chtěli nechat zapomenout na nevydařený zápas s Frýdkem-Místkem v domácí hale. Střetnutí, které mělo být další v řadě zápasů roku 2018, ve kterém Lovci nenaleznou přemožitele. Nic z toho se nepovedlo a i podruhé v letošní sezóně odešli Lovci ze souboje s Pepinem poraženi. Frýdek-Místek se tak stal jediným týmem, který nás dokázal z extraligových celků porazit v obou vzájemných duelech základní části.

Již začátek utkání měl být zdviženým varovným prstem. Na vedení Frýdku 2:0 jsme ještě dokázali zareagovat (3:2), následovala ale pětibranková šňůra domácích, kterou nezastavil ani náš první oddechový čas v zápase v 11. minutě střetnutí. Zatímco domácí až moc lehce překonávali naši obranu i brankáře, my jsme gólmana domácích ostřelovali spíše z uctivé vzdálenost a po nepřipravených útočných akcích. Jiskru naděje se nám podařilo vykřesat ve 21.minutě, kdy si za stavu 10:8 musel vybrat svůj oddechový čas v zápase také trenér Jiří Kekrt. Po něm se znovu rozběhl brankostroj Frýdku-Místku, kterému jsme nedokázali čelit a soupeř znovu odskočil již na 15:8. V poločase pak svítil na ukazateli stav 16:11.

Druhá půle nepřinesla žádný závažný obrat z naší strany. K pěti technickým chybám z první půle jsme přidali dalších osm a když už se zdálo, že bychom mohli utkání zdramatizovat (např. 25:22 v 50. minutě), znovu jsme chybovali nebo nedokázali proměnit. Na naší prohře již nic nezměnila ani osobní hra, kterou jsme v posledních minutách vůči soupeři praktikovali a která přinesla již jen zkorigování na konečných 32:29.

Světlým okamžikem utkání bylo zapojení do hry Vaška France, který se na palubovku vrátil po dlouhodobých zdravotních problémech.

Díky tomu, že Karviná dokázala bodovat v Jičíně, odsunula nás dnešní prohra v kombinaci s výhrou Karviné na třetí příčku v tabulce. V té máme stejný bodový zisk jako Dukla Praha, ale lepší vzájemnou bilanci.

Komentář ředitele klubu Vojtěcha Srby: „Od začátku jsme tahali za kratší konec a v zápase jsme se jednoznačně nebyli schopní prosazovat z prostoru spojek. Neuspěli jsme ani v defenzivní činnost, k čemuž nepřispěli ani výkony našich brankářů ve srovnání s domácím gólmanem. S ohledem na význam, který pro nás toto utkání mělo, jsou pro mne obrovským zklamáním hned dvě věci: chybějící a nezbytná součinnost hráčů na lavičce s hráči, kteří jsou na hřišti. A také to, že jsme kolektivně podali hodně podprůměrný výkon. Prohráli jsme dnes po zásluze a musíme se na další utkání s Jičínem dát rychle dohromady, protože pro zachování pozice v první čtyřce v něm musíme zvítězit.“

Další utkání hrajeme již v domácím prostředí, když 17. března přivítáme od 17 hodin tým Jičína. Přijďte nás povzbudit, potřebujeme zvítězit! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovců: Hrdlička J., Adamík – Franc, Landa, Sýkora 3, Motl 14/6, Stach, Bouček 5, Jelínek 1, Bičiště, Barth, Klimt 1, Konárik, Semerád, Hrdlička L., Malý 5.

7m hody: 2/1 – 6/6, vyloučení: 4 – 5, rozhodčí: Blanar, Haramul, diváků: 421.