Na Lovce čeká největší favorit extraligy, v sobotu nastoupí v Zubří

Ten nejtěžší tým z celé soutěže a po téměř skončené základní části také největší favorit na zisk titulu. To je sobotní soupeř Lovců v domácí extralize.

21. kolo Strabag Rail extraligy:

HC Robe Zubří – HK FCC Město Lovosice,
sobota 24. března 18:00

Poslední dva zápasy nejvyšší soutěže mužů rozluští všechny zbývající hádanky před play-off letošního ročníku. A že jich je! Přestože Zubří vévodí tabulce s náskokem 4 bodů, nemá pořád jistotu vítězství v základní části. Byť je samozřejmě velice blízko a pouze dvě prohry v závěrečných dvou kolech by jej o prvenství mohly připravit. Přidáme-li k tomu fakt, že Zubří v dosavadním průběhu soutěže prohrálo pouze 4 svá utkání (všechny na palubovce soupeře), zdá se, že k takovému scénáři ani nemůže dojít.

Ale znovu je potřeba zopakovat, že letošní extraliga a její výsledky jsou tak nevyzpytatelné, že stát se to může. Jazýčkem na vahách konečného umístění mohou zamíchat také Lovci, kteří právě proti Zubří sehrají svoje předposlední utkání základní části.

Na Lovce, stejně jako na všechny ostatní týmy, čekají poslední dva zápasy. A podle bodových zisků v nich mohou Lovci obsadit jakoukoliv příčku od 1. do 5. místa. Pokud se podíváme na ligovou tabulku, tak téměř to stejné platí také pro další čtyři týmy bojující o první čtyřku:

1. Zubří 31b (zbývající utkání: D – Lovosice, V – Frýdek-Místek)
2. Lovosice 27b* (V – Zubří, D – Strakonice)
3. Dukla Praha 27b (D – Plzeň, V – Karviná)
4. Karviná 26b (V – Strakonice, D – Dukla)
5. Plzeň 25b (V – Dukla Praha, D – Brno)

* O lepším pořadí Lovosic před Duklou rozhodují lepší vzájemná utkání ve prospěch Lovců.

V posledních dvou kolech na sebe také opakovaně narazí týmy z první „pětky“, dá se tedy předpokládat, že o konečném pořadí rozhodnou až úplně poslední zápasy hrané příští týden. Naši házenkáři se pokusí vedle povinného vítězství v posledním kole proti Strakonicím (bude hráno ve středu 28. března od 18 hodin v Lovosicích) zabodovat i na palubovce aktuálního lídra tabulky.

Pokud by se Lovcům podařilo bodovat, byla by to teprve druhá ztráta Valachů v letošním ročníku. Zubří totiž ve své hale (a v azylu haly v Rožnově pod Radhoštěm, kde začínalo sezónu kvůli rekonstrukci svého sportoviště) ztratilo letos jediný bod za remízu 30:30 proti Kopřivnici. Tým vedený trenérem Andrejem Titkovem se může opřít o zkušeného Martina Hrstku, nejlepšího svého střelce, ale také o řadu dalších kvalitních hráčů jako jsou další kanonýři Jakub Douda, Pavel Přikryl, obránce Tomáš Říha nebo brankářská dvojice Milan Malina – Petr Orság. To, v jaké pohodě letos Zubří hraje, dokázalo i v posledním kole, kdy dokázalo jako první v roce 2018 sebrat oba body Karviné. A to na jejím hřišti!

Komentář před zápasem:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás důležitý zápas, ve kterém bychom mohli oživit šanci na posun na první příčku v tabulce. Ta je stále ve hře, protože v Zubří nás čeká vlastně čtyřbodové utkání. K tomu, abychom ale v Zubří mohli vůbec pomýšlet na úspěch, musíme zlepšit řadu věcí z posledního zápasu proti Jičínu. V tom jsme neproměnili hned dvanáct stoprocentních šancí a ještě více jsme udělali technických chyb. Toho se budeme muset rozhodně vyvarovat. Do zápasu musíme dát veškerou bojovnost, kterou v sobě máme. Zubří je kvalitní dým, doma body neztrácí. Těšíme se do nové haly, kde nás bude čekat bouřlivá atmosféra. Myslím, že bychom mohli být svědky dobrého utkání.“

Držte na dálku Lovcům palce, čeká je opravdu hodně ostrý test před blížícím se play-off! Utkání bude možné sledovat prostřednictvím onlajnů i kamery Tvcom.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!