Minižáci finalisty turnaje v Jičíně

Lovosičtí  házenkářští  minižáci  se zúčastnili tradičního turnaje  své kategorie v Jičíně, na kterém svůj klub velmi dobře reprezentovali.

Turnaj minižáků – Botica Cup 2018, Jičín  17.března  2018

Z deseti  družstev  z  celé ČR se Lovci umístili na druhém místě za domácím Jičínem. Vrcholem turnaje bylo finálové utkání, ve kterém lovosičtí prohráli o jedinou branku. Všichni hráči Lovosic zaslouží plné absolutorium za předvedený výkon a celkové vystoupení na turnaji. Lovosické družstvo mělo jednoznačně nejvyrovnanější celek a hrálo poměrně rychlou a běhavou házenou. Vytvářelo si poměrně snadno velké množství vyložených brankových příležitostí, avšak také jednoznačně vedlo v jejich neproměňování.

Družstvo zcela pravidelně střídalo ve všech zápasech všechny hráče  a nutno podotknout, že to na výkon družstva  nemělo negativní dopad, právě naopak. Na rozdíl od ostatních celků jsme zase neměli žádného dominantního hráče, který by vzal zodpovědnost na sebe v okamžicích, kdy se hra nedaří.  Pokud lze na hráčích Lovosic  nalézt chyby, je možno to připsat především k nervozitě a nezkušenosti  řešit herní situace v těžkých zápasech, což u této kategorie  je zcela  pochopitelné.  Kvalitu jednotlivých hráčů dokazuje statistika střelců, kde všichni členové družstva vstřelili více než jednu branku. Pokud se hráči naučí podat výkon  na úrovni  svých schopností i v zápasech, bude z této party vynikající tým. 

Sestava Lovosic : Adam Skalický – Standa Gebhart, Jakub Gebhart, Tomáš Křížek, Jakub Burša, Ondra  Bradáč, Martin Hrabánek, Václav Dvořáček, Pavel Šenk, Filip Palán, Jan Svojše, Patrik Holman.

Výsledky Lovosic ve skupině:

Lovosice – Dukla Praha 6  7:4, – Velká Bystřice  12:2, – Náchod  12:2, – Liberec 9:3

Pořadí ve skupině:

  1. Lovosice 8 b,
  2. Dukla Praha 6 6 b 
  3. Liberec 4 b.,
  4. Velká Bystřice 2b,
  5. Náchod  0 b.    

Druhá skupina:

1. Jičín 8 b,
2. Dukla Praha 4  4 b,
3. Strakonice 4 b,
4. Havlíčkův Brod 2 b,
5. Kuřim 0 b.

Semifinále: Lovosice – Dukla Praha 4 7:6, Jičín – Dukla Praha 6 9:6
Zápas o 3. místo:  Dukla 4 – Dukla 6 7:5           
Zápas o 1. místo:  Jičín – Lovosice 6:5  

Celkové pořadí:

1. Jičín,
2. Lovosice,
3. Dukla Praha 4,
4. Dukla Praha 6,
5. Strakonice,
6. Liberec,
7. Havlíčkův Brod,
8. Velká Bystřice,
9. Kuřim,
10. Náchod

Velké poděkování patří rodičům za bezpečnou dopravu  dětí do Jičína  ve velmi nepříznivém počasí..

Trenéři: František Čech a Jan Šváb.