Lovci závěrečný duel zvládli a do play-off jdou nejhůře ze třetího místa!

Dvacáté druhé kolo Strabag Rail extraligy dnes otevřely dva duely: Plzně s Brnem a také zápas Lovců proti Strakonicím.

22. kolo Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HBC Strakonice 1921
38:31 (19:18)

Lovci zvládli poslední potřebný krok a mohou se těšit z umístění v horní čtyřce týmů. Po vítězství nad Strakonicemi v posledním kole skončí v tabulce po základní části nejhůře třetí a to jim zaručuje začátek čtvrtfinálové série v domácím prostředí.

Cesta k dílčímu cíli ale nebyla vůbec jednoduchá! Zápas se Strakonicemi znovu dokázal, že v extralize není jednoduchý žádný zápas a přestože jsme tohoto soupeře v předchozích dvou zápasech jasně porazili (i na jeho palubovce, kde jsme ze všech týmů vyhrály největším rozdílem – 36:21), poslední měření sil bylo dlouho vyrovnané.

V prvním poločase jsme dokázali Strakonicím odskočit i na rozdíl čtyř branek (12:8 v 18. minutě), ale soupeř dokázal vždy kontrovat a pár sekund před koncem po pěkné akci Strakonic a brance Samka byl stav 19:18. Takovým rozdílem také skončila první půle.

V té druhé se nám podařil nástup a po sérii pěti branek v řadě jsme ve 43. minutě vedli 27:21. O pět minut později to bylo 31:25 a zdálo se, že Lovci směřují jasně za vítězstvím. Bojovný soupeř ale dokázal v dalších minutách eliminovat naše střelce, přišlo několik dobrých zákroků brankáře Jakuba Jareše a Strakonice se v 53. minutě znovu dotáhly na jednobrankový rozdíl (31:30).

V tu chvíli zavelel do útoku náš Jiří Motl, který vstřelil tři góly v řadě a pomohl tak Lovcům získat zpět uklidňující náskok. Lovosice nakonec svého soupeře porazily 38:31 a mohly se tak radovat ze zisku dvou bodů, které jim zajistily nejhůře 3. místo do play-off.

O našem soupeři se rozhodne v pátek, kdy se 22. kolo dohrává. Jisté je, že čtvrtfinálovou sérii zahájíme v domácím prostředí a to 14. a 15. dubna.

Nejlepším hráčem zápasu na straně Lovců byl vyhlášen Miloslav Sýkora, autor osmi branek. Děkujeme všem fanouškům za skvělou atmosféru! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy po utkání:

Roman Marienka, trenér HBC Strakonice 1921: „Gratuluji domácím k vítězství. Dnešní utkání bylo stejné jako to minulé s Karvinou, kdy nám v posledních deseti minutách došly síly s ohledem na úzký kádr. Nedokázali jsme proměnit některé šance a udělali jsme i technické chyby. V průběhu zápasu jsme dokázali domácí dostat hodně pod tlak, když jsme nepříznivý stav minus šest branek dokázali zkorigovat na rozdíl jediného gólu. V tu chvíli jsme docela dobře bránili. Za mne slušně odehraný zápas a přejeme Lovosicím hodně štěstí v nadstavbě.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Pro nás to byl podle očekávání těžký zápas. I když jsou Strakonice poslední, tak se prezentují velice bojovnou a dobrou házenou. Bohužel nám v první půli chyběla agresivita v obraně, což byla naše přednost v předchozích duelech s tímto soupeřem. Dnes jsme nedokázali donutit dobrou obranou soupeře k chybám. Ze začátku vůbec nespolupracovala obrana a brankář, i proto jsme dostali v první půli osmnáct branek. I celkových třicet jedna je hodně. S touto činností nejsem spokojen. Ale splnili jsme hlavní cíl v podobě dvou bodů, zápas nebyl rozhodně jednoduchý. Jsem rád, že už teď víme, že budeme nejhůře třetí. Teď se těšíme na odpočinek a po Velikonocích se začneme připravovat na play-off.“

Martin Mošovský, spojka HBC Strakonice 1921: „Bohužel dnešní utkání bylo stejné jako náš poslední duel s Karvinou. Udělali jsme více technických chyb než domácí. Nebýt tolika chyb v první půli, troufám si říct, že bychom dnes první poločas vyhráli. Určitě jsme neměli problém v útoku, ale na kolena nás srážely právě technické chyby. V neposlední řadě je problém v šíři našeho kádru, protože síly dochází a my si nemůžeme dovolit tým prostřídat na delší dobu.“

Miloslav Sýkora, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Utkání jsme otočili ve druhé půli, kdy jsme zlepšili hlavně obranu a bojovnost. V prvním poločase jsme měli dobrý útok, ale v obraně nám to absolutně nesedělo. Ve druhé půli se defenziva zlepšila a výsledkem bylo vedení o šest branek. Pak sice přišla ještě pro nás horká chvilka, ale i to jsme zvládli a splnili jsme náš cíl, získat dva body.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa, Sýkora 8/2, Motl 9, Stach, Bouček 4, Jelínek 3, Bičiště, Klimt 7, Konárik, Semerád, Karlovec, Hrdlička L., Malý 7.

7m hody: 2/2 – 3/3, vyloučení: 3 – 3, rozhodčí: Kozler, Zych, diváků: 490.