Jedině vítězství značí úspěch!

Je tady poslední kolo základní části Strabag Rail extraligy a pro drtivou většinu ligových celků bude velice důležité. Výjimkou nebudou ani lovosičtí Lovci.

22. kolo Strabag Rail extraligy:
HK FCC Město Lovosice – HBC Strakonice 1921, středa 28. 3. 18:00

Karty jsou před posledním kolem rozdány zcela jasně. Pakliže chtějí Lovci splnit jeden ze svých předsezónních cílů, nesmí zápas se Strakonicemi skončit jinak než jejich vítězstvím. Pokud se to podaří, nepůjdou do play-off z horší pozice než je 3. místo. Jakmile by ale neuspěli, hrozí jim pád až na 5. příčku a začátek čtvrtfinálové série na venkovním hřišti.

Klid a nejistotu konečného postavení má ale i většina ostatních týmů. Jediný, kdo může odehrát poslední duel v naprosté pohodě, je Zubří. To si díky vítězství nad Lovci v minulém kole zajistilo s předstihem první příčku do play-off a také lepší výchozí pozici pro čtvrtfinálovou, semifinálovou i případnou finálovou sérii. Podobně jako Lovci jsou na tom ale například i v Karviné resp. na Dukle. A právě toto utkání může nakonec nejvíce zamíchat kartami v konečném pořadí na 2.-5. místě. Dukla si svoji situaci zkomplikovala domácí prohrou s Plzní, která si naopak vítězstvím zajistila již prakticky „ztracenou“ první čtyřku. Pro Pražany tento neúspěch znamená jediné: musí v Karviné zvítězit. Jinak je totiž v pozici 5. týmu čeká 4. celek a navíc by začínali sérii na venkovním hřišti.

Na to, jak vše nakonec dopadne, si budeme muset počkat do pátečního večera. Dva zápasy se hrají již zítra, vedle utkání Lovců nastoupí také Plzeň proti Brnu. Zbývající duely se hrají v pátek ve shodný čas od 18 hodin.

22. kolo Strabag Rail extraligy:

Středa 28. března

18:00 Lovosice – Strakonice
18:00 Plzeň – Brno

Pátek 30. března
18:00 Karviná – Dukla
18:00 Frýdek-Místek – Zubří
18:00 Kopřivnice – Jičín
18:00 Nové Veselí – Hranice

Strakonice, náš závěrečný soupeř, jsou sice na konci ligové tabulky, ale rozhodně nepojedou do Lovosic v roli předem poraženého celku. To ani omylem. Naopak budou chtít Lovcům jejich cestu co nejvíce znepříjemnit a připsat si další dva extraligové body. I ty by se jim totiž započítávali do tabulky pro play-out. A nic na tom nemění ani fakt, že jsme letos tohoto soupeře již dvakrát porazili (v extralize a v Českém poháru). Do zápasu musíme jít znovu s pokorou a vírou ve vlastní síly, které věříme podpoříte i vy, naši fanoušci.

Komentář před zápasem:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Soupeře určitě nepodceníme. Je sice na chvostu tabulky, ale Strakonice jsou schopné předvádět velice dobrou házenou. Jsou nepříjemným soupeřem a v mnoha zápasech přišly o body až v závěru. Jsou nebezpeční, mají šikovné mladé hráče jako třeba Tomáše Nejdla, ale i zkušeného střelce Martina Mošovského. Nečeká nás nic jednoduchého. Pro nás je to klíčový duel, ve kterém musíme uspět a získat tak domácí prostředí pro začátek čtvrtfinálové série.“

Utkání začíná v hale Chemik ve středu od 18 hodin. Přijďte nás podpořit! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!