Mladší žáci začínají boj o finálový turnaj Házenkářského desetiboje

Ve sportovní hale v Krásném Březně se v neděli 4.února 2018 konalo krajské kolo kvalifikace v rámci mistrovství republiky v házenkářském desetiboji.

Krajské kolo kvalifikace na MČR v Házenkářském desetiboji ml. žáků.

Z přihlášených družstev HK Lovosice, Baník Most a Slovan Varnsdorf se varnsdorfští omluvili.

Již v úvodní disciplině, sprint 2x15m, jasně dominoval favorit HK Lovosice. Nejlepší časy měli Zámyslický a Dojčinovič, mostecký Soukup byl třetí. V disciplině, kdy se počítá deset nejlepších časů, zvítězili žáci HK Lovosice o 2 vteřiny. Další atletickou disciplinou byl pětiskok. V té měl nejdelší skok Zámyslický před mosteckým Soukupem a lovosickým Dojčinovičem. V celkovém součtu deseti nejlepších opět zvítězili Lovosice o 4 metry.

Další discipliny byly házenkářské. V úvodní desetiminutové hře s osobní obranou zvítězili Lovosičtí 9:5. Následovala disciplina nájezdy, ve které hráč vybíhající z vlastní devítky musí zachytit přihrávku od brankáře a po nejvýše jednoúderovém driblinku skórovat. I v této disciplině si odnesli vítězství žáci HK Lovosice 14:7. Následovalo dvacetiminutové utkání. V něm zvítězili Lovosičtí 10:5. Utkání ale bylo vyrovnanější, než naznačuje skóre, zejména ve závěrečné části, kdy na hřišti byla lovosická druhá šestka. Z házenkářských soutěží se ještě vyhodnocuje tzv. aktivita, tj počet hráčů, kteří dosáhnou v utkáních branky. I tady zvítězili lovosičtí jak v osobce (6:4), tak ve hře (7:3).

Další disciplína byl hod do dálky z místa. Nejdelší hod měl Tadeáš Pokorný před Zábranským a Hromadou. Regulérnost soutěže trochu trpěla překážkou pod stropem, se kterou měli někteří hráči problém. Celkově opět zvítězily Lovosice, když v součtu deseti nejlepších přehodili naši hráči mostecké o 48 metrů. Z házenkářské kuchyně je i další soutěž, hod na přesnost. Také v ní uspěli Lovosice, v součtu v deseti nejlepších výkonů 74:53. V závěrečné soutěži, překážková dráha, byl nejrychlejší Dojčinovič před Zámyslickým a mosteckým Novákem. V součtu deseti nejlepších časů byli Lovosice o 6 sekund lepší. Desátou disciplínou je fair play, ve které se hodnotí karty a vylučování. Soupeři se rozešli smírně, neboť v utkáních nebyl udělen žádný trest.

Trenéři uvítali možnost generální zkoušky před oblastní kvalifikací v Liberci, ze které se do finálové části probojuje jeden ze trojice HK Lovosice, Dukla Praha a Liberec Handball. Bohužel hráči Lovosic nastoupili až s příliš velkým sebevědomím. Byli si vědomi jednoznačných výsledků z podzimní části mistrovské soutěže a tak výsledky zejména v atletických disciplínách byly pro trenéry zklamáním. Ani ve hře se generálka příliš nepovedla, v osobce byl Most vyrovnaným soupeřem a ve hře, zejména druhé šestky, byla velká okénka. Pozitivní bylo, že bodoval každý hráč, tj. umístil se mezi deseti hodnocenými hráči družstva. Pro mostecké to byla dobrá zkušenost a možnost otestovat si všestrannost družstva. Přijeli v neúplné sestavě pouze jedenáct hráčů, zřejmě se i jich dotkla začínající chřipková epidemie.

SESTAVA Lovosice I

Hromada, Toužimský – Pokorný Tadeáš, Zámyslický, Dojčinovič, Zábranský, Šafránek, Pokorný Tomáš, Fornbaum, Buryánek, Durek, Bereš, Tučka, Srba

Realizační tým: Hron, Holata,Trefný, Vodička