Mladší žáci znovu po roce ve finále Házenkářského desetiboje!

Na kvalifikaci o postup do finálové části mistrovství republiky v házenkářském desetiboji se do haly ZŠ Dobiášova sjela družstva Liberec Handball, Dukla Praha a HK Lovosice.

Kvalifikace o postup do finálového turnaje v Házenkářském desetiboji ml. žáků.

Zvolený termín neděle 11.února 2018 nebyl právě nejvhodnější, vzhledem k začínající chřipkové epidemii a také začínajícím zimním prázdninám v Lovosicích a Praze 6. Proto žádné družstvo nenaplnilo požadovaný počet 14 hráčů, domácí a Dukla ve 13 a Lovosice dokonce jen v 11.

Úvodní disciplina, sprint 2x15m naznačila, že o postupové místo bude sveden vyrovnaný souboj mezi Duklou a Lovosicemi. V součtu deseti nejlepších časů družstva Lovosice porazily Duklu Praha o pouhých 1,5 sekundy. Také díky tomu, že tři nejlepší časy v soutěži dosáhli lovosičtí Zámyslický, Dojčinovič a Tadeáš Pokorný. Další atletickou disciplinou byl pětiskok. V celkovém součtu deseti nejlepších zvítězila Dukla, která porazila lovosické žáky o tři metry. V této disciplině kraloval liberecký Fišer před Erebayem z Dukly a Zámyslickým (Lovosice). Disciplina překážková dráha kombinovala požadavky na obratnost, rychlost a umění driblovat. V ní si nejlépe vedlo družstvo Lovosic, které porazilo Duklu Praha v součtu deseti nejlepších časů o 26 sekund. Nejrychleji proběhl dráhu Dojčinovič před Tadeášem Pokorným a Zámyslickým, všichni z Lovosic.

Další discipliny byly házenkářské. V úvodním utkání se střetly Lovosice – Liberec. V desetiminutové hře s osobní obranou zvítězili Lovosičtí 10:6. Trenéři byli spokojeni s výsledkem, nikoliv však s předváděnou hrou, plnou nepřesností a neproměněných šancí. Následovala disciplina nájezdy, ve které hráč vybíhající z vlastní devítky musí zachytit přihrávku od brankáře a po nejvýše jednoúderovém driblinku skórovat. I v této části utkání zvítězili žáci HK Lovosice 17:2. Ve třetí části utkání, dvacetiminutové hře, Lovosičtí snadno přehráli domácí v poměru 17:9.

V dalším utkání nastoupili Lovosice proti Dukle. Úvodní část, osobka, byla velmi vyrovnaná, ale Lovosičtí stále jen dotahovali jednobrankový náskok Dukly. V samém závěru se Lovosicím jednogólové manko nepodařilo smazat, Dukla zvítězila 9:8. V nájezdech se role otočily s tím, že lovosičtí proměňovali a vítězství si připsali ve výrazném poměru 24:10. Lovosické snadné vítězství povzbudilo a ve dvacetiminutové hře hned od úvodu nepustili Duklu do vedení a svůj náskok někdy až čtyřgólový udrželi až na konečných 15:12. V utkání Liberec – Dukla ovládla Dukla suverénně všechny části utkání.

Další disciplina byl hod do dálky, na kterou vsadila Dukla žolíka. Nejdelší hod měl Erebay (Dukla), ale těsně za ním byli lovosičtí Zámyslický a Černý. Celkově zvítězily Lovosice, když v součtu deseti nejlepších přehodily Duklu o 7 metrů. V soutěži v hodu na přesnost suverénně uspěla Dukla. V jednotlivcích 15 bodů dosáhli Erebay, Šiktanc a Šubrt (Dukla) a lovosický Zábranský. Lovosičtí vsadili žolíka na vyrovnanost družstva, tzv. aktivitu, kdy se boduje počet hráčů, kteří dosáhli v utkáních branku. A vsadili dobře, protože v této disciplině zvítězili.

Podle celkového součtu bodů za umístění v jednotlivých disciplinách postupují Lovosice do červnového finále mistrovství republiky. Vítězství je dílem celého kolektivu. V této soutěži rozhodují, nejen vynikající výkony jednotlivců, ale vyrovnanost družstva. Právě výkony v závěru počítané desítky hráčů rozhodovaly pro Lovosice.

Trenéři děkují všem hráčům za bojovnost a vzornou reprezentaci klubu.

SESTAVA Lovosice

Hromada, Zábranský –  Pokorný Tadeáš, Zámyslický, Dojčinovič, Černý, Pokorný Tomáš, Durek, Bereš, Srba, Karlík

Realizační tým: Hron, Holata,Trefný, Vodička