Do Lovosic putují první dva body v roce 2018, vezeme je z Hranic!

Protrápený první poločas a branka po čase z poslední devítky, ale také osmibranková šňůra Lovců ve druhé půli. I to se událo ve 14. kole extraligy mužů, ve kterém Lovci zajížděli do Hranic.

14. kolo extraligy mužů: 

TJ Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice
24:27 (14:14)

První poločas se nesl především v duchu naší nedůrazné obrany. Soupeř se celkem bez problémů dostával do dobrých střeleckých šancí, několikrát nás zachránila tyč a ve druhé části první půle pak dobré zákroky Adamíka v brance. V obraně se nám nedařilo a v útoku jsme často dělali technické chyby. Ty umožnily soupeři jednoduché branky z první a druhé vlny rychlého protiútoku. Vedení bylo povětšinou na straně Hranic (6:3, 12:10), Lovcům se podařilo srovnat až v závěrečné pětiminutovce, kdy jsme dokonce překlopili výsledek na naši stranu (13:14). V samém závěru byl proti nám nařízen devítimetrový hod, který již po čase proměnil přesnou střelou Tomáš Bechný a poločas tak skončil nerozhodně 14:14.

Vyrovnaný byl také úvod druhé půle. Ve 37. minutě vedly Hranice 17:16 po brance jejich nejlepšího střelce Marka Tůmy. V úseku mezi 38. – 48. minutou jsme ale soupeři výbornou defenzívou nepovolili ani jednou skórovat, za to nám se podařila šňůra osmi branek v řadě a tento úsek rozhodl o výsledku utkání (48. minuta 17:24). Závěrečná část utkání již byla znovu vyrovnaná a soupeř ji nakonec vyhrál poměrem 6:2, nic to ale nezměnilo na dalších dvou bodech pro naše hráče, kteří z Hranic vezou výhru 27:24. Gratulujeme!

Komentář Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „Dnes jsme si dokázali, jak umíme pracovat pro tým a jeden pro druhého. Ve druhém poločase se nám dařilo v obraně a od stavu 17:17 jsme soupeři deset minut nepovolili vstřelit branku. To byl zlomový úsek zápasu. Děkujeme celému týmu za předvedený výkon.“

Děkujeme všem fanouškům za podporu na dálku a zveme všechny naše příznivce na první letošní domácí utkání, které hrajeme v sobotu 10. února od 17 hodin proti Novému Veselí. U něj jsme na podzim podlehli vysoko 17:25, máme mu tedy rozhodně co oplácet. Přijďte nás podpořit! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 2, Sýkora 3, Motl 8, Bouček 5, Jelínek, Bičiště 2, Klimt 1, Semerád, Karlovec, Hrdlička L. 1, Malý 5.

7m hody: 3/2 – 0, vyloučení: 4 – 3, rozhodčí: Bubeníček, Petruška, diváků: 250.

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,