Do Lovosic přijede Nové Veselí, máme mu co oplácet!

V sobotu rozehrají Lovci Lovosice jarní část extraligové sezóny prvním domácím utkáním v roce 2018. Extraliga má zároveň nového partnera a vstupuje do roku 2018 pod názvem Strabag Rail Extraliga.

15. kolo Strabag Rail Extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Nové Veselí,
sobota 10. února 17:00

Již s novým generálním partnerem vstupují extraligoví házenkáři do jarní části sezóny, když byla v minulém týdnu stvrzena spolupráce se společností Strabag Rail (více informací najdete zde). Extraliga tak bude nyní hrána pod názvem Strabag Rail Extraliga.

Lovci mají za sebou již jedno letošní utkání a vítězstvím v Hranicích (27:24) se jim podařilo úspěšně odstartovat boje o co nejlepší umístění do play-off. Do jeho začátku zbývá již jen sedm kol, v nich se pokusí naši házenkáři nasbírat co nejvíce bodů a udržet se tak mezi čtveřicí týmů, která bude do nadstavbové části soutěže vstupovat s výhodou domácího prostředí.

Jejich nejbližším soupeřem, se kterým se v sobotu utkají v hale Chemik, bude loňský nováček soutěže TJ Sokol Nové Veselí. S tímto celkem nemáme v letošní sezóně dobrou bilanci. V jeho nováčkovské sezóně jsme jej dokázali dvakrát porazit, letos se nám to ale ještě nepodařilo. Čerstvá je prohra z finálového turnaje Českého poháru, ve kterém jsme Novému Veselí podlehli 25:32. Osmibrankový rozdíl ve prospěch týmu z Vysočiny svítil na ukazateli po skončení podzimního ligového duelu (25:17 pro Nové Veselí). Máme tedy soupeři rozhodně co vracet!

Novému Veselí zatím po čtrnácti odehraných kolech patří v extraligové tabulce 10. přička se ziskem 9 bodů. Ambice má ale celek vedený trenérem Pavlem Hladíkem rozhodně na play-off, zatím jej od postupové osmé příčky dělí 2 body. První tři extraligová kola mu bodový zisk nepřinesla, i když v úvodních dvou domácích duelech měl Sokol k bodovému zisku velice blízko (prohra 23:25 s Kopřivnicí a 22:23 s Plzní). Z vítězství se radoval v kole 4. právě proti našemu týmu. Do dnešního dne si pak na své konto připsal ještě další tři výhry (ve Frýdku-Místku, v Karviné a doma s Brnem) a jednu remízu (s Jičínem). V posledním kole odehrál soupeř vyhrocené utkání s Karvinou, které podlehl o jedinou branku 21:22.

V kádru Nového Veselí najdeme 4 legionáře: spojky Romana Chosika, Marka Živojinoviče, Derviše Birdahiče a pivota Nikolu Sekuliće. Nejlepším střelcem je křídlo Jakub Štěrba, velmi šikovný házenkář, který nám v pohárovém zápase vstřelil hned deset branek. Oporu pak má Nové Veselí také na brankářském postu v podobě Víta Schamse (3. v součtu úspěšných brankářů v celé soutěži).

Na sílu soupeře upozorňuje také trenér našeho celku Milan Berka: „Čeká nás tým, se kterým nemáme letos úspěšnou bilanci. Poslední střetnutí v Českém poháru bylo poznamenáno naším velmi špatným výkonem v první půli. Doufám, že již to samo o sobě bude stačit, abychom se na zápas zodpovědně připravili, plně koncentrovali a v prvním domácím utkání podali to nejlepší, co v nás je. Nové Veselí disponuje velkou palebnou silou na pozici spojek, dobrou souhrou s pivotem a také kvalitním brankářem. S ním roste síla týmu. My ale chceme potvrdit výsledek z Hranic a získat další ligové body.“

Utkání začíná v naší hale v sobotu 10. února od 17 hodin. Přijďte nás povzbudit! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!