Lovci míří na palubovku lídra extraligy!

V 16. kole Strabag Rail extraligy čeká Lovce soupeř z nejtěžších. Aktuální lídr soutěže a tým, kterého jsme již dlouho neporazili.

16. kolo Strabag Rail extraligy:

Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice,
neděle 18. 2. 10:30

Není v extralize soupeře, se kterým bychom v posledních sezónách měli tak nepříznivou bilanci. Podíváme-li se totiž na vzájemné výsledky našich házenkářů s celkem Plzně, nenašli bychom za poslední tři sezóny v extralize jediné utkání, ve kterém bychom s tímto protivníkem byli úspěšní. Nepodařilo se nám to ani letos, kdy jsme s Plzní doma prohráli 25:30 (13:14). Není to rozhodně důvod k panice a ani tentokrát nepojedeme do Plzně s jiným cílem než bodovat.

Faktem je, že Plzeň se může za poslední sezóny pyšnit skvělými výsledky. V posledních čtyřech letech dokázala třikrát za sebou získat titul Mistra ČR, v poslední sezóně se znovu probojovala do finále, kde podlehla pražské Dukle a obsadila tak 2. příčku. V letošní sezóně je aktuálním lídrem a z konce ledna má na svém kontě již zisk Českého poháru.

První místo v tabulce patří Plzni i přes 4 dosavadní porážky (v Kopřivnici, doma s Karvinou, v Jičíně a v posledním kole znovu s Karvinou, tentokráte na severu Moravy) a jednu remízu (na Dukle). První pozice i přes ztrátu devíti bodů jen dokazuje, jak je letošní nejvyšší soutěž házenkářů vyrovnaná. Důkazem jsou i minimální odstupy mezi jednotlivými týmy (1. Plzeň 21b, 2. Zubří 21b, 3. Lovosice 20b, 4. Karviná 19b). Výše uvedené zaručuje, že v závěrečných sedmi kolech nebude ve Strabag Rail extralize o napětí nouze.

Proti Lovcům bude stát v neděli silný soupeř a to i přesto, že jeho tři nejlepší střelci (bratři Tonarové a Jan Stehlík) budou pravděpodobně kvůli svým zraněním mimo hru. Dá se očekávat, že výpadky klíčových hráčů minimálně v následujícím kole s Lovosicemi tým kolem trenéra Michala Tonara ještě více semkne a bude bojovat i za své zraněné spoluhráče. Ostatně to zmiňuje ve svém před zápasovém komentáři také náš trenér Milan Berka. Očekávat se dá také to, že vedení Talentu zapracovalo ještě před koncem přestupního termínu na posilách, které by mohly vyztužit oslabený kádr před nadstavbovou částí sezóny.

Dvojice rychlíků na křídlech Poloz se Šafránkem, pevná obranná hráz v podobě tria Šindelář, Fořt, Šíra a hlavně skvělý Honza Štochl v bráně zůstávají hlavními devizami našeho nedělního soupeře. My půjdeme do utkání s bilancí dvou letošních výher a především obětavý výkon z posledního utkání proti Novému Veselí s přidanou hodnotou v podobě nadstandardního výkonu všech našich hráčů je klíčem k úspěchu.

Komentář Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás jeden z nejtěžších soupeřů, se kterým se nám v posledních letech dlouhodobě nedaří. Ale odehráli jsme vyrovnané zápasy, takže není rozhodně čas na nějaké poraženecké řeči. Víme o ztrátách, které Plzeň v poslední době utržila. Mne osobně všechna ta zranění hodně mrzí, protože všichni tři zranění hráči jsou poctiví házenkáři. Myslím, že přímo pro naše utkání to pro Plzeň nebude tak výrazné oslabení, jak se dá asi očekávat v dalších utkáních. Naopak očekávám, že v nedělním střetnutí budou její hráči bojovat jeden za druhého a my se tak musíme připravit na ještě silnější Plzeň, než kterou jsme potkávali doposud. Z naší strany chceme pokračovat v tom, co jsme předvedli v posledních utkáních a převzít pozitiva ze zápasů s Hranicemi a Novým Veselím také do nejbližšího utkání.“

To, jak vše nakonec dopadne, budeme vědět v neděli kolem poledne. Utkání začíná v plzeňské hale v neděli 18. února od 10:30 hodin. Kdo máte chuť, rozhodně se jeďte na toto utkání podívat přímo do Plzně. Vy ostatní nám zachovejte přízeň a podpořte na dálku Lovce prostřednictvím přenosu Tvcom nebo textového zpravodajství na onlajny.cz. Na tomto odkazu mimochodem již dnes můžete najít moc hezky sepsané informace k nedělnímu zápasu.

Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!