S Karvinou hrajeme hned o 4 body!

Hodně důležitý zápas sehrají o víkendu házenkáři Lovosic, kteří v sedmnáctém kole Strabag Rail extraligy přivítají tým Karviné.

17. kolo Strabag Rail extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná,
sobota 24. února 17:00

Šest kol do konce základní části. Tři utkání na domácí palubovce, ze kterých potřebujeme získat maximální počet bodů. Tři utkání na palubovce těžkých soupeřů. Náskok jediného bodu na čtvrtou příčku. Taková jsou fakta před 17. kolem nejvyšší soutěže házenkářů.

V 17. kole navíc přivítáme tým, který je naším bezprostředním konkurentem v boji o postavení v nejlepší čtyřce. Karviná ztrácí na Lovce jediný bod a sobotní střetnutí tak bude bojem hned o čtyři body. Výhra bude pro kterýkoliv celek znamenat důležitý bodový zisk pro závěrečný součet před play-off.

Tabulka je a bude až do konce základní části našlapaná: o jediný bod vede Zubří (23b), o bod méně mají Lovci (22b) a za nimi následuje dvojice Karviná, Plzeň (21b). Pátým vlčákem číhajícím na čtvrtou pozici je Dukla Praha s mírným odstupem (19b).

Karviná vedená trenérem Markem Michaliskem přiveze do Lovosic velmi silný kádr. V první desítce střelců má hned trojici svých hráčů: spojky Marka Monczku a Michala Brůnu, křídlo Miroslava Nedomu. K němu můžeme přidat druhé křídlo Jana Zbránka, uzdravené hráče na postu pivota Piateka s Užekem a brankáře Marjanoviče. Všechna ta jména dohromady tvoří velmi zkušený tým, který svou aktuálně velmi dobrou herní formu potvrzuje třemi výhrami v řadě. Takovou bilancí se mohou pyšnit jen naši Lovci a jedna ze sérií v sobotu večer v hale Chemik skončí.

Před zápasový komentář Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás jeden z nejdůležitějších zápasů jara, co se týká postavení pro první čtyřku. Pokud by se nám v sobotu podařilo zvítězit, můžeme soupeři odskočit na rozdíl tří bodů, v případě prohry by nás pak Karviná o bod přeskočila. Je to pro nás tedy fakticky zápas o čtyři body. My chceme potvrdit slušnou formu z posledních zápasů, ale ve stejné pozici se nachází i Karviná, která letos neztratila v extralize žádný bod. Do jejího týmu se vrátili zpět oba zkušení pivoti a znovu tak může využívat svoji velkou zbraň v podobě spolupráce spojek a pivota. Hráči na postu spojky hrají velmi dobře jeden na jednoho, v čele se zkušeným Michalem Brůnou. Velkou oporou je také brankář Marjanovič. Já jsem ale přesvědčen, že pokud budeme pokračovat ve výkonech z posledních zápasů, především v aktivitě v obranné fázi, napadání a ctižádosti, že domácí utkání zvládneme.“

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 24. února od 17 hodin. Jedná se rozhodně o střetnutí, které si nesmí fanoušek Lovců nechat ujít. Generálka na play-off v důležitosti i síle soupeře. Přijďte nás podpořit, spoléháme na vás! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!