Extraliga jde do finiše: Lovci bojují o pozici v první čtyřce

Jasný je minimální cíl Lovců do posledních pěti závěrečných kol základní části Strabag Rail extraligy. Nejbližším soupeřem lovosických házenkářů je v sobotu Kopřivnice.

18. kolo Strabag Rail extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice,
sobota 3. března 16:00

O nic jasnější než před týdnem není situace v nejvyšší soutěži házenkářů. Poslední ligové utkání, ve kterém Lovci remizovali s Karvinou 25:25, nic nezměnilo na kalkulaci, která je jasná až do závěrečného střetnutí 22. kola se Strakonicemi (28. 3. v Lovosicích od 18 hodin).

Aby si Lovci udrželi postavení v první čtyřce a tím získali výhodu domácího prostředí do úvodních duelů čtvrtfinále, je potřeba ve zbývajících pěti střetnutích získat 6 bodů. K tomu máme k dispozici dvě domácí střetnutí a tři zápasy sehrajeme venku. Tím prvním bude sobotní duel s Kopřivnicí.

Kopřivnice už sice na pozici mezi prvními čtyřmi celky dosáhnout nemůže, ale díky solidnímu rozlosování resp. přijatelným soupeřům v závěrečných kolech se dá již dnes předpokládat její postup do play-off a má také velkou šanci na co nejlepší umístění a s tím spojeného „lehčího“ soupeře pro čtvrtfinále.

V současné tabulce patří Kopřivnici sedmá příčka se 17 body, které vybojovala za šest výher a 4 remízy. A znovu budeme opakovat naše slova z podzimního článku před prvním vzájemným duelem. Na to, že Kopřivnice si až díky sounáležitosti ostatních extraligových týmů (které vybojovaly start pro 12 celků na místo 10 plánovaných ze strany ČSH), extraligu vůbec letos zahrála, nenechává od začátku sezóny nikoho na pochybách, že rozhodnutí umožnit jí další extraligovou sezónu bylo více jak správné. Od začátku sezóny podává tým kolem trenéra Lubomíra Veřmiřovského velmi dobré výkony a zaslouženě tak míří po loňské nevydařené sezóně do play-off.

A to i přesto, že v posledních dvou kolech prohrála, když podlehla silným soupeřům v podobě Karviné a Dukly Praha. Jejího nejlepšího střelce Jana Hanuse pak najdeme „až“ na 15. místě tabulky extraligových střelců, což jen dokazuje, jak je rozložena palebná síla našeho sobotního soupeře. Dramatický duel slibuje také podzimní výsledek z Lovosic, ve kterém jsme Kopřivnici porazili jen o dvě branky 34:32.

Lovci díky remíze s Karvinou natáhli sérii zápasů bez prohry na 4 a velmi rádi by přidali další již tuto sobotu. Zároveň by se tak dostali blízko splnění svého dílčího cíle: umístění v první čtyřce tak, jak jsme psali již v úvodu článku.

Komentář před zápasem: 

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Máme před sebou utkání s houževnatým soupeřem. Kopřivnice se po celou sezónu prezentuje rychlou a dynamickou házenou v útočné fázi a agresivní obranou podpořenou kvalitním výkonem brankářů. Hráči soupeře jsou šikovní jeden na jednoho a mají i střelce z dálky, takže nás čeká velice těžký zápas. Ale nám, pokud se chceme udržet na současné příčce, nezbývá nic jiného než bodovat, což je samozřejmě náš sobotní cíl.“

Utkání začíná v Kopřivnici v sobotu 3. března od 16 hodin. Všichni příznivci Lovců mohou náš tým podporovat na dálku prostřednictvím onlajnů nebo Tvcom. Buďte s námi! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!