Dramatický duel s Karvinou skončil remízou!

Drama až do závěrečných vteřin, ve kterých jsme mohli zápas rozhodnout v náš prospěch. Nakonec si oba celky v 17. kole rozdělily po bodu.

17. kolo Strabag Rail extraligy: 

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
25:25 (12:14)

Zápas, ve kterém se vítězem stali brankáři na obou stranách. V dresu Lovců Artur Adamík a v dresu soupeře Nemanja Marjanovič. Jejich zákroky rozhodně patřily v utkání druhého se čtvrtým k tomu nejlepšímu, co zápas nabídl.

V hale Chemik bylo k vidění dramatické střetnutí. Úplnou házenkářskou krásu utkání nepobralo, k vidění bylo hodně technických chyb a spousta neproměněných šancí. Lovcům se vydařil vstup do zápasu a ve 12. minutě jsme i přes neproměněné šance a chyby v útoku vedli 7:4. Karviná utkání rychle srovnala a to i díky sérii technických chyb na naší straně. Ty umožnily soupeři střílet branky z první a druhé vlny a rázem bylo vedení na straně našeho soupeře (19. minuta 9:11). Znovu se Lovcům podařilo zápas otočit na 12:11 (23. minuta), ale když do konce poločasu již neskórovali, využil toho soupeř k poločasovému vedení 12:14.

Utkání se nám podařilo ve druhé půli srovnat až ve 46. minutě (17:17). Ani jeden z týmů ale nedokázal v dalším průběhu výrazněji odskočit a to především díky vynikajícím brankářům na obou stranách (Adamík, Marjanovič). V závěrečné desetiminutovce dokázali naši házenkáři získat vedení o dva góly a tento náskok drželi Lovci ještě v 59. minutě. Dvakrát jsme pak pustili ke slovu zkušeného Michala Brůnu, který vstřelil 24. a 15 sekund před koncem také 25. gól. Deset vteřin před závěrečnou sirénou si trenér Lovosic Milan Berka vybral oddechový čas. Podařilo se nám přečíslením soupeře vytvořit dobrou šanci pro Mílu Sýkoru, ale závěrečné slovo měl karvinský gólman, který pro svůj tým zachránil remízu 25:25.

Nejlepším hráčem zápasu byl na naší straně vyhlášen brankář Artur Adamík.

Další dvě kola jedou Lovci k venkovním zápasům (Kopřivnice, Frýdek-Místek). Další domácí střetnutí sehrají až 17. března od 17 hodin proti Jičínu. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Václav Toman, asistent HK FCC Město Lovosice: „Dnes to byl pro nás strašně důležitý zápas, ve kterém jsme chtěli Karviné odskočit na rozdíl tří bodů. Bohužel průběh zápasu tomu nenasvědčoval a my jsme nakonec rádi za získaný bod, byť jsme měli v samém závěru dvě vyložené šance utkání rozhodnout v náš prospěch. Karviná přijela do Lovosic výborně připravená a my jsme se nedokázali vypořádat s vysunutou obranou a spoluprací karvinských spojek a pivota. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu.

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Po průběhu zápasu jsme rádi za bod, když jsme v závěru utkání prohrávali již o dvě branky. Pochopitelně nemohu být spokojený s velkým množstvím technických chyb a řadou neproměněných šancí. Byl to rozhodně pro diváka dramatický zápas, i když ne tak házenkářsky pěkný. My jedeme dál, čekají nás další těžké zápasy a i nadále budeme bojovat o první čtyřku.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 3, Sýkora 4, Motl 8/2, Bouček 2, Jelínek, Bičiště 3, Barth, Klimt 1, Semerád, Prokop, Karlovec, Hrdlička 2, Malý 2.

7m hody: 2/2 – 2/1, vyloučení: 2 – 4, rozhodčí: Bečička, Horák, diváků: 623.