David Poloz střílí sedmičku proti Honzovi Hrdličkovi. Foto: Hynek Sladký.

David Poloz střílí sedmičku proti Honzovi Hrdličkovi. Foto: Hynek Sladký.

Třetí výhra Lovců v řadě!

Na „povinné“ vítězství dosáhli dnes naši házenkáři v utkání 16. kola proti lídrovi tabulky z Plzně.

16. kolo Strabag Rail extraligy:

Talent ROBSTAV-M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
23:30 (11:14)

Těžké utkání především po stránce mentální přípravy hráčů čekalo dnes na Lovce v Plzni. Té vypadlo již minulý týden z důvodu zranění trio nejlepších střelců (bratři Tonarové, Stehlík), ke kterým se v průběhu týdne přidal i obranář Fořt. Okleštěná sestava soupeře samozřejmě zvyšovala šance na vítězství našich hráčů a řekněme si upřímně i s trochou nadsázky: pokud bychom neporazili Plzeň dnes, neporazili bychom ji už asi nikdy 🙂

Začátek a vlastně téměř celý zápas ale nebyl pro Lovce vůbec jednoduchý, jak by se mohlo zdát z konečného výsledku zápasu. Prvních deset minut patřilo soupeři, který si vypracoval tříbrankové vedení 6:3. Naši házenkáři šli poprvé do vedení v 17. minutě střetnutí, kdy třetím gólem v řadě otáčel skóre náš dnešní nejlepší střelec Jiří Motl. Plzeň dokázala hned v zápětí zareagovat a srovnat Ondrou Šafránkem, ale stav 8:8 byl posledním vyrovnaným v celém utkání. Ještě do poločasu jsme dokázali domácím znovu odskočit a to i díky brance Klimta v posledních vteřinách hrací doby.

Ve druhé půli narostl náš náskok až na čtyři góly, ale Plzeň se především zásluhou Ivanceva dokázala vrátit zpět do hry. Ten nejprve přiblížil domácí na rozdíl dvou gólů po úspěšné dorážce svého sedmimetrového hodu, o chvíli později pak snižoval na 20:21 z prostoru spojky. Jednobrankové vedení svítilo na ukazateli ještě ve 48. minutě (21:22). O všem rozhodl úsek mezi 49.-57. minutou, který Lovci vyhráli poměrem 6:0 a definitivně tak rozhodli o tom, že i čtvrté letošní utkání skončilo naším vítězstvím.

Dva body z plzeňské půdy jsou velice cenné a dokázali jsme si tak vzít zpět ztracené body za domácí utkání s tímto týmem. Samozřejmě je potřeba přiznat, že Plzeň byla výrazně oslabena, ale slovy klasika: na to se historie ptát nebude. Jsme rádi, že jsme dnes dokázali utnout hrozivou sérii 16ti vzájemných utkání v extralize bez vítězství.

Děkujeme všem našich fanouškům a to především těm, kteří s námi byli v Plzni, za jejich podporu. Další zápas hrajeme v domácím prostředí, když v sobotu 24. února od 17 hodin hostíme velmi silnou Karvinou. Ta je v našlapané tabulce o jediný bod za námi a bude se tak fakticky hrát o „čtyři“ body. Přijďte nás podpořit! Budeme vás potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Milana Berky: „Jsme velice rádi za dva body. Dostali jsme se do situace, kdy bylo hráčům nejtěžší naformátovat do zápasu hlavu, protože jsme samozřejmě věděli o velkém oslabení Plzně. O to horší pro nás bylo udržet koncentraci na utkání a hlavně si nemyslet, že vše v zápase půjde samo od sebe. To jsme naštěstí dokázali, i když na začátku Plzeň dokázala získat vedení. Pořád jsme se snažili zůstat koncentrovaní na to, co jsme si před utkáním řekli. Z naší strany jsme odehráli výborný zápas v obraně a v každém poločase nás důležitými zákroky podrželi brankáři. Krizový moment přišel ve druhé půli, kdy se Plzeň dokázala přiblížit na rozdíl jediné branky, ale pak naštěstí přišla naše branková šňůra a utkání jsme zvládli.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 2, Sýkora 3, Motl 10/2, Bouček 3, Jelínek, Bičiště 2, Barth, Klimt 5, Semerád, Prokop, Karlovec, Hrdlička L., Malý 4.

7m hody: 3/2 – 2/2, vyloučení: 4 – 3, rozhodčí: Novotný, Horáček, diváků: 520.