Starší žáci – hodnocení podzimní části soutěže

V sezóně 2017-2018 disponuje družstvo starších žáků 24 hráči ročníků 2003 a 2004. Do týmu jsme také zařadili 2 hráče ročníku 2005. Tadeáš Pokorný a Lukáš Dojčinovič si svými výkony v mladších žácích řekli o posun do vyšší kategorie

V krajské soutěži hrají 2 týmy. Lovosice 1 se umístilo na 3. místě, Lovosice 2 je na 7.místě. Týmy jsme poskládali tak, abychom si zajistili postup do žákovské ligy. Chtěli jsme se kvalifikovat z prvního místa rovnou. První místo nám momentálně nepatří. Do žákovské ligy jsme dostali jako jediný přihlášený zástupce ústeckého kraje.

Soustředěním v Jáchymově začala letní příprava družstva. Strávili jsme týden v krušných horách. Házená nám nechyběla. Týden jsme běhali po lesích a hřiště na Božím daru jsme využili k fotbalu a basketbalu. Házená přišla na řadu až 3. týden v srpnu. Celý zbytek prázdnin jsme trénovali dvoufázově venku na hřišti, atletickém oválu a v hale. Příprava proběhla bez komplikací, letní blok jsme zakončili dvěma přípravnými turnaji. Sparkasse cup v Berlíně, kde hrál 1 tým a účastí dvou týmů na házenkářském festivalu v Lovosicích.

SPARTKASSE CUP 2017 BERLÍN – www.fuechse-turnier.de

Zúčastnili jsme se turnaje A, který je na pozvání. Byl to souboj proti titánům házené. Většina týmů, byli házenkářské akademie, kde je výuka propojena s tréninkovým procesem. Starší žáci v Německu, Skandinávii trénují 6xtýdně. My máme o dvě tréninkové jednotky méně, nulovou regeneraci a minimální zaměření na kondiční trénink. Navíc v akademiích hrají vybraní hráči. U nás hrají kluci, kteří si házenou vybrali. Nemáme statut akademie a pracujeme s každým, kdo chce sportovat. Nejhezčí utkání jsme odehráli proti Berlínským liškám. I přes vysoký rozdíl oba týmy předváděli dynamickou házenou s vysunutými obrannými systémy. Na turnaji jsme obsadili 9. místo. Určitě se letos přihlásíme znova. Je to výborná zkušenost jako pro hráče tak pro trenéry.

HK LOVOSICE – TV RHEINBACH 7:26
FUCHSE BERLÍN – HK LOVOSICE 28:16
GORENJE VELENJE – HK LOVOSICE 16:8
HK LOVOSICE – SG KRONAU/OSTRINGEN 6:28
HK LOVOSICE – VFL POTSDAM 18:21

HANDABALL FESTIVAL LOVOSICE

Poslední turnaj před začátkem soutěže jsme odehráli doma. Postavili jsme dva rovnoměrné týmy. Lovosice 1 skončili desátí a Lovosice 2 jedenáctí. Nedařilo se nám proti Lounům a Mělníku, naopak proti Dukle jsme i přes jednobrankovou prohru odehráli vynikající zápas.

Oba nejmladší hráči vybojovali s družstvem mladších žáků zlatou medaili a Tadeáš Pokorný byl oceněn jako nejlepší hráč turnaje.

Krajská soutěží, žákovská liga

www.uksh.chf.cz

www.muzi.chf.cz

Soutěž hrají 2 týmy. Po 18 utkáních patří lovosické 1 třetí místo a lovosické 2 poslední 7.místo. Nepřekonaným soupeřem jsou pro nás Louny. Ze tří utkání jsme dokázali jednou remizovat a dvakrát jsme prohráli. Ani s Mostem nemáme aktivní bilanci. Dokázali jsme jednou s přehledem zvítězit o 6 branek a další dvě utkání jsme ostudně prohráli. Naopak Jablonec jsme vždy vysoko deklasovali. Liberec v soutěži porážíme, ale utkání mají vyrovnaný průběh.

Na jarní část týmy obměníme. Spojíme k sobě ročníky. Prioritní soutěží je pro nás žákovská liga. Po prvním turnaji jsme na 15. místě. V Břvích jsme ze 4 utkání zvítězili dvakrát a získali 4 body do tabulky.

DOBIÁŠ CUP 2017 –  www.dobiascup.cz

Skvěle připravený a obsazený turnaj v Rožnově pod Radhoštěm. Letos jsme přivezli 5. místo a zanechali u většiny trenérů vynikající dojem. Od nové sezóny praktikujeme vysunutý obranný systém 5:1. V utkáních padá hodně branek. Získáváme díky tomu spoustu míčů a učíme se bránit 1:1 větší prostor. Kluci si turnaj užili a odehráli ho ve velké pohodě. Výsledkově to nevypadá úspěšně, ale turnaj jsme prošli družstvo s 1 remízou a 1 prohrou v semifinálové skupině. V utkání o umístění jsme porazili Liberec a skončili na 5. místě. Tým sice před odjezdem oslabila neúčast některých hráčů, ale kluci, kteří turnaj odehráli podali skvělý výkon. Matěj Štolba zvítězil ve střelecké soutěži. V dresu Lovců se poprvé představil Pavel Chotěborský, který bude od ledna členem týmu starších žáků.

 

Co nás čeká v roce 2018?

Mezinárodní soutěž ELBE-LABE LIGA. Soutěž je společný projekt HSV Dresden a HK FCC Město Lovosice. V rámci přeshraniční spolupráce jsme získali finanční podporu. Kategorie mladších a starších žáků odehrají na jaře dva turnaje. Starší žáci odehraj první turnaj v Drážďanech 3.února 2018. Doma se představí 3 české a 5 německých klubů 21.dubna 2018. Mladší žáci zahajují soutěž turnajem v Lovosicích 24. března 2018. V Drážďanech bude celý projekt končit turnajem 6.května. Další ročník začne na podzim 2018 dvěma turnaji v Lovosicích.

Pokračuje žákovská liga. V lednu nás čeká výlet do Karviné a v únoru hrajeme doma. Přijďte nás podpořit. Před Karvinou si odskočíme do Prahy na přípravný turnaj. 13.ledna pořádá Sokol Vršovice Fotolab cup 2018.

Prague cup je turnaj, na který se většina týmů moc těší. Ani my nezůstaneme pozadu a přihlašujeme 1 tým. ČSH připravuje turnaj výběrů RHC. Naši hráči budou na kempech bojovat o nominaci do výběru.

Soupiska starších žáků 2017-2018:

BRANKAŘI:

Vobořil Tomáš, Škaloud Martin, Bartošík Antonín, Agler Adam

HRÁČI:

Agler Matyáš, Dojčinovič Lukáš, Bareš Miroslav, Bednařík Max Michal, Bereš Jan, Faltys Adam, Hron Jan, Chotěborský Pavel, Klug Jan, Král Tomáš, Krogner Filip, Lukáč Lukáš, Lopata Tomáš, Novák Jakub, Pokorný Tadeáš, Sozanský Jan, Šváb Jan, Toman Václav, Vaverka Lukáš, Vobruba Pavel, Vojíř Pavel

REALIZAČNÍ TÝM:

Andrea Řezníčková, Lucie Lukáčová, Pavel Pěkný, Tomáš Barth