Rozbíhá se jarní část extraligy, Lovci jedou na úvod do Hranic

Po reprezentační pauze a Final 4 Českého poháru se opět naplno rozběhne extraligová soutěž.

14. kolo extraligy mužů:

TJ Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice,
neděle 4. 2. 10:30

Lovci vstupují do jarní části soutěže ze 3. příčky a v prvních dvou kolech je čekají týmy, se kterými se střetli v závěrečných fázích Českého poháru. V neděli narazíme na Cement Hranice, který jsme vyřadili ve čtvrtfinále a o týden později se doma utkáme s Novým Veselím, se kterým jsme svedli svůj vůbec poslední souboj v Českém poháru ročníku 2017/2018.

Při pohledu na tabulku je jasné, že nás nečeká žádná jarní procházka. Na třetí příčce máme na svém kontě 16 bodů, ale za námi je v těsném závěsu hned trojice celků s body patnácti (Dukla, Karviná, Kopřivnice). Udržet si tak postavení v nejlepší čtyřce s výhledem domácího prostředí v play-off tak bude velmi těžké, ale rozhodně je to náš cíl.

Bude k tomu potřeba rozhodně zopakovat výsledek resp. hru, kterou jsme se prezentovali v odvetném utkání čtvrtfinále Českého poháru v Hranicích (výhra Lovců 30:23) a hned od začátku se tak naladit na vítěznou vlnu. Naopak zapomenout je potřeba na matný výkon ze zápasu o 3. příčku v Českém poháru proti Novému Veselí.

Dobrou zprávou je, že po skvělém vystoupení českého národního výběru na ME mužů (6. příčka) se do týmu vrací Jan Landa. Věříme, že jeho přítomnost a nadšení Lovcům v nejbližších extraligových bojích pomohou. Společně s Honzou se pak již do „hry“ naplno vrací také trenér Milan Berka, který se úspěšně zotavil po náročné operaci kyčle.

Bilance vzájemných zápasů mezi Lovci a Hranicemi v letošní sezóně je velice příznivá, když ze tří utkání jsme dokázali třikrát zvítězit (1. kolo extraligy 28:22, čtvrtfinále poháru 30:27, 30:23). Lovci, kteří na svoji cestu vyrážejí již v sobotu odpoledne, mají jednoznačný cíl: navýšit počet vyhraných utkání na čtyři.

Komentář Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „S Hranicemi jsme se letos utkali již třikrát a třikrát se nám podařilo soupeře porazit. První dva zápasy byly velice vyrovnaná a nic jiného neočekáváme ani od nedělního střetnutí. Soupeř disponuje dvojicí velmi kvalitních brankářů a jeho kádr patří k nejzkušenějším v extralize. My musíme zapomenout na víkendový finálový turnaj Českého poháru, neboť ani jeden z výkonů, který jsme v Chebu předvedli, by rozhodně nevedl k bodovému zisku v Hranicích. Musíme se výrazně zlepšit v nasazení a herní kvalitě.“

Utkání v Hranicích začíná v neděli 4. února od 10:30 hodin a vy Lovce můžete na dálku podpořit a utkání sledovat na onlajnech nebo Tvcom. Držte nám palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,