Mladší žáci vítězem na Memoriálu Rudolfa Dufka.

V sobotu 6. ledna 2018 zahájili mladší žáci zimní přípravu účastí na memoriálu Rudolfa Dufka ve sportovní hale v Krásném Březně.

Přípravný turnaj ml. Žáků – Ústí nad Labem

Z turnaje přivezli zlaté medaile, když si v úvodním utkání poradili s krajským výběrem Chemnitz 2005 a porazili ve vyrovnaném utkání (již po desáté) největšího rivala z oblastní ligy Lokomotivu Louny. Lounští jen těsně (20:18) přehráli v boji o stříbro Chemnitz. Hráno 2 x 15 minut.

HK Lovosice A – Bezirk Auswahl Chemnitz 2005 26:17 (13:6)

V úvodním utkání turnaje lovosičtí zaskočili soupeře důrazem a rychlostí (8.min 8:1). V druhé půli tempo pokleslo, lovosičtí zkoušeli herní signály a soupeř po jejich chybách a nepřesné střelbě skóroval (20.min 19:8). Důraz v obraně Lovosic jim povolil jen malou korekci výsledku.

HK Lovosice A – Lokomotiva Louny 16:11 (5:4)

Lovosické A-čko nepokračovalo v tempu nasazeném v prvním utkání. Proti laxní obraně Lovosic se lounští prosazovali rychlostí a technikou. Hra i skóre bylo dlouho vyrovnané i když Lovosice byli stále o krok vepředu (5.min 2:1, 12.min 4:4). Ve druhém poločase Lounům docházely síly (hráli dvě utkání za sebou) a favorit skóre navýšil až na pětibrankový rozdíl.

HK Lovosice A – HK Lovosice  B   15:5 (5:1)

Hrubé podcenění utkání A-čkem umožnilo mladším uhrát první poločas solidní výsledek. Hráči B-čka hráli druhé utkání za sebou, a tak jim brzy došly síly. Starším stačila pěší házená k výraznému vítězství (hráno 2×10 min).

HK Lovosice B – Lokomotiva Louny 10:25 (4:14)

Výraznou převahu Loun v rychlosti a technice byli lovosičtí schopni eliminovat jen v úvodu utkání (5.min 2:4). Nasazené tempo, však neudrželi a skóre hrozivě narůstalo. Ve druhém poločase jako by je polila živá voda, rázem byli důstojným soupeřem a zabránili tak debaklu.

HK Lovosice B – Bezirk Auswahl Chemnitz 2005 9:21 (4:6)

V první půli se Lovosice prezentovali solidní obranou a v útoku technickými chybami neztráceli míče. A tak si favorit dlouho nevěděl rady (5.min 2:3, 10.min 4:5). Ve druhém poločase Lovosičtí vršili jednu technickou chybu na druhou, Chemnitz za dvě minuty třemi slepenými brankami lovosický odpor zlomil (17.min 4:9) a Lovosice hodili flintu do žita.

TABULKA:

1. HK Lovosice A 3 3 0 0 57:33 6 24
2. Loko Louny 3 2 0 1 56:44 4 12
3. Auswahl Chemnitz 3 1 0 2 46:55 2 -9
4. HK Lovosice B 3 0 0 3 24:51 0 -27

Lovosice A nastoupily s patřičným důrazem a sebevědomím. Výborní brankáři za solidní obranou (Hromada vyhodnocen jako nejlepší v turnaji) a bleskový přechod do útoku lahodil trenérům i divákům. Škoda jen, že nasazení družstva je úměrné předpokládané síle soupeře, a v utkáních s  papírově slabšími soupeři hráči až příliš šetří síly. Pochvalu však za předvedenou hru, důraznou obranu a za snahu o kombinace zaslouží všichni. Družstvo působí jako kompaktní celek, všichni hráči skórovali.

Mladší družstvo nezklamalo, ale výkony jednotlivců jsou jak dubnové počasí. Pokud se slunná hodina všech hráčů v jednu chvíli sejde, je radost pohledět. Za chvíli je v myslích a rukách hráčů deštivo a trenéři mají vrásky. Pozitivní je, že skórovali všichni hráči.

SESTAVA Lovosice I

Hromada, Zábranský –  Zámyslický, Šafránek,  Černý, Mach, Pokorný, Bereš,  Křížek, Karlík 

SESTAVA Lovosice II

Toužimský, Šírek – Tučka, Fornbaum, Buryánek, Durek, Reska, Toman, Pilney

Realizační tým: Hron, Holata,Trefný, Vodička