Mise mladých Lovců na východě úspěšná

Hráči MLD se zúčastnili tradičního mezinárodního turnaje „KEMPA 4 Sport CUP“, který se konal od 3.1. do 6.1. 2018 v Prešově.

Mezinárodní turnaj ml. dorostu – Prešov

Lovci startovali v kategorii U17 spolu s dalšími 13 účastníky. V rámci rozlosování základní části jsme byli zařazeni do 5-členné skupiny „C“, kde jsme se utkali systémem každý s každým postupně s týmy: HC GARLIAVA (LTA), UKS Wierta LIBUSZA (POL), ŠKP BRATISLAVA (SVK) a  HC VORONEZH (RUS).

Vstup do turnaje vyšel mladým Lovcům výborně a po výhře 23:16 nad Litevci si připsali první dva body. Ve druhém utkání nás čekal tým z Polska. Díky nedisciplinovanosti kluků a houževnatosti soupeře jsme zaslouženě odešli poraženi 16:18. První turnajový den jsme zakončili večerním utkání s hráči ŠKP Bratislava. Po celé utkání Lovci drželi se soupeřem krok a hrálo se vyrovnané utkání. V závěru utkání nás opustilo střelecké štěstí, a tak si soupeř mohl připsat dva body za výhru 19:16. Na večerní týmové poradě si kluci vše vyříkali a připravili se na další zápas.

Druhý hrací den nás čekalo poslední utkání základní části, v němž jsme se střetli družstvem reprezentující ruskou házenou. Vzhledem k vyrovnanosti skupiny to pro Lovce byl zápas o vše! Postup do finálových bojů turnaje byl jistý pouze při splnění 2 podmínek, a to naše výhra s Rusy a výhra Bratislavy s Poláky. Obě podmínky byly splněny a hráči se mohli radovat z postupu do bojů o medaile. V samotném zápase s Rusy si hráči si uvědomovali důležitost zápasu, a proto byl úvod utkání z jejich strany poněkud nervózní. Naštěstí jen do doby, kdy se utvrdili ve vlastní herní převaze nad soupeřem, kterou nakonec zúročili v potřebné vítězství 23:15.

Do ¼-finále jsme postoupili ze 3. místa ve skupině a los nám přisoudil srbské družstvo RK SC VOZDOVAČ, které v základní části vyhrálo skupinu „B“. Lovci utkání  od začátku uchopili pevně do svých rukou a jasně dávali soupeři najevo, jak vážně myslí dovést utkání do vítězného konce. Až překvapivě celkem hladce  si poradili se srbským rivalem  a  po vítězství 22:13 zaslouženě postoupili do semifinále, kde na nás čekal favorit a dosavadní suverén turnaje, domácí Tatran PREŠOV, lídr slovenské dorostenecké soutěže.

Utkání o postup do finále bylo na programu 3. hrací den, v sobotu v 07:40h. Hráči se na zápas těšili a chtěli být Prešovu důstojným soupeřem. Z naší strany byly pokyny jasné – hrát svoji hru, věřit ve své schopnosti, jít do zápas s čistou hlavou a zdravým sebevědomím. Dle předpokladu Prešov do utkání vlétl s cílem rozhodnout utkání hned v jeho začátku. Lovci úvodní snahu soupeře eliminovali výbornou obranou podpořenou jistými zákroky Tomáše Jelínka v brance, a když obratem odpověděli dvěma úspěšnými rychlými útoky, šli do (pro soupeře překvapivého) vedení 2:0. Zjevně zaskočený soupeř naší agresivní a účelovou hrou znervózněl a pod tlakem začal kupit technické chyby, ze kterých jsme trestali a odskočili až na 4 brankový rozdíl, který jsme udržovali v celém průběhu utkání.

V závěru Lovcům docházely fyzické síly, když celé utkání odtáhli se základní šestkou a soupeř naproti tomu měl kvalitu rozloženou do celé střídačky (12 hráčů) a mohl tedy síly průběžně obnovovat. Díky tomuto rozdílu soupeř v mohutném závěrečném tlaku, povzbuzován zaplněnou prešovskou halou postupně ukrajoval skóre, ale zvrátit utkání se mu nepodařilo. Lovci si svou kořist už vzít nenechali a dovolili soupeři se pouze dotáhnout na konečných senzačních 15:16 pro Lovce. A tak se postupový sen stal skutečností a po postupu do finále nad domácím týmem Tatranu Prešov na jeho palubovce mohla propuknout lovecké radost.

Ve finále jsme narazili na dalšího zástupce slovenské házenkářské školy – Slavoj TREBIŠOV. Utkání sledovala zcela zaplněná hala. Před tak úžasnou kulisou se hrála strhující házená na obě strany, kde akce střídala akci a diváci se předváděnou házenou skutečně bavili. Bohužel, přece jen o něco hladovější po vítězství a úspěchu hráči Trebišova byli v utkání o ten pomyslný krůček vpřed a zaslouženě utkání vyhráli a sebrali našim Lovcům pomyslnou třešničku z turnajového dortu.

Družstvo mldašího dorostu po zásluze tedy obsadilo senzační celkové druhé místo v turnaji. Ocenění úspěšné týmové práce v turnaji stříbrnými medailemi a pohárem bylo doplněno i individuálním oceněním, kdy nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Jaroslav TRKOVSKÝ.

Díky, chlapi, velká gratulace!

Výsledky Lovců:

Základní část

HK FCC Město LOVOSICE vs. HC GARLIAVA (LTA) 23:16
HK FCC Město LOVOSICE vs. UKS Wierta LIBUSZA (POL) 16:18
HK FCC Město LOVOSICE vs. ŠKP BRATISLAVA (SVK) 23:16
HK FCC Město LOVOSICE vs. HC VORONEZH (RUS) 23:15

¼ – finále

HK FCC Město LOVOSICE vs. RK SC VOZDOVAČ (SRB) 22:13

½ – finále

HK FCC Město LOVOSICE vs. Tatran PREŠOV (SVK) 16:15

Finále

HK FCC Město LOVOSICE vs. Slavoj TREBIŠOV (SVK) 17:21