Lovci titul v Českém poháru neobhájí

Dlouho drželi házenkáři Lovosic naději na postup do finále druhé domácí soutěže, aby nakonec podlehli soupeři z Karviné rozdílem dvou gólů.

Semifinále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
27:29 (11:13)

Čtyřicet jedna minut trvala lovosická óda na radost v semifinále Českého poháru. I přes to, že se Lovci nevyvarovali technických chyb a připsali si na své konto i velké množství neproměněných vyložených šancí, drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou. Od samého začátku tahali Lovci za delší konec provazu a postupně si dokázali vypracovat a navyšovat svoje vedení až na rozdíl 4 branek. Takový rozdíl a stav 12:8 svítil na ukazateli ve 25. minutě zápasu. Baník si následně vybral oddechový čas a přestože Artur Adamík se blýskl dalšími skvělými zákroky a soupeř dohrával utkání oslaben o jednoho hráče, dokázala Karviná ještě do poločasu snížit na 13:11.

Do druhé půle jsme šli v početní výhodě, když za nesportovní chování byl již v průběhu přestávky vyloučen brankář soupeře Marjanovič. Přestože jsme znovu nepředvedli ideální přesilovku, podařilo se nám třemi góly v řadě navýšit vedení na 16:11. Zápas se i nadále vyvíjel v náš prospěch a to až do 41. minuty utkání. V tu chvíli vedli Lovci 20:15 a stačilo málo, abychom svým dobrým výkonem Karvinou již definitivně zlomili. Bohužel jsme soupeři dali možnost znovu získat naději na zvrat a to i díky další nevydařené přesilovce (prohráli jsme ji 0:2!). Karviná dala 6 branek v řadě a otočila stav z 20:15 na 20:21. Chvíli na to pak navíc Václav Klimt uviděl přímou červenou kartu za nastřelení brankáře do obličeje ze 7m hodu. Lovci a Baník pak bojovali o každou branku a byla to Karviná, která musela dotahovat naše těsné vedení. Naposledy jsme vedli v 56. minutě (26:25). Závěr zápasu ale patřil soupeři, který nakonec i díky brance těsně před závěrečným hvizdem zvítězil 29:27.

Letos si tedy zahrajeme pouze v zápase o 3. místo, ve kterém nás čeká tým Nového Veselí. Do finále letošního ročníku postoupila Karviná a Plzeň. Utkání Lovců s Novým Veselím začíná v neděli 28. ledna od 13 hodin.

Děkujeme všem fanouškům, kteří za námi vážili cestu do Chebu i těm, kteří nás podpořili na dálku! JSME JEDEN TÝM, MY  A VY!

Komentář trenéra čtěte v samostatném článku.

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Kalík, Sýkora 5, Motl 5/1, Bouček 4, Jelínek, Bičiště 4, Klimt 4/1, Konárik 1, Semerád, Prokop, Karlovec, Hrdlička L., Malý 4.

7m hody: 3/2 – 2/2, vyloučení: 2 (ČK přímá Klimt) – 6, rozhodčí: Macho, Hájek.