Lovci v přípravě na jarní část sezóny.

Čas ubíhá jako voda a my tak máme za sebou již osm dní z Nového roku. Leden je pak nejen ve znamení ME mužů v Chorvatsku, ale především ve znamení příprav extraligových týmů.

Výjimkou nejsou ani naši Lovci, kteří svoje poslední střetnutí roku 2017 sehráli 20. prosince v rámci čtvrtfinále Českého poháru proti Hranicím. Po domácím vítězství 30:27 jsme si do Hranic vezli tříbrankový náskok a výsledek z Lovosic dokázali potvrdit i v odvetě. Postup jsme si zajistili díky výhře 30:27 a znovu se tak představíme ve Final 4 Českého poháru. „Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo splnit dílčí cíl a to postup mezi finálovou čtveřici v této soutěži. Pohár bereme s naprostou vážností a poslouží nám jako výborná příprava před startem jarní části extraligy,“ říká ředitel klubu a zaskakující trenér na lavičce Lovců Vojtěch Srba.

Po posledním utkání roku 2017 následovalo pro Lovce zasloužené volno, které mezi svátky hráčům zpestřily dobrovolné tréninky zaměřené na doplňkové sporty. Ostrý start přípravy pak přišel 2. ledna, kdy se Lovci stejně jako ostatní týmy zaměřují v trénincích především na doplnění kondice a síly. K tomu pomáhají týmu i dva specialisté, jak prozrazuje Srba: „Pro tuto část přípravy jsme angažovali kondičního a silového trenéra, díky kterým se nám podařilo zpestřit ne úplně oblíbenou část přípravy.“

Po nezbytném dobytí baterek na hráče čeká také několik herních testů. Vedle dvou přípravných střetnutí s německými celky Aue (v Německu) a Hüttenbergu (v Lovosicích) se Lovci představí znovu na turnaji ve slovenských Topoľčanech. Zde jim bude za soupeře trojice týmů a my uvádíme program zápasů našeho týmu i linky na přímé přenosy z utkání na youtube.com:

19. ledna 19:00 HK Agro Topoľčany (SVK) – HK FCC Město Lovosice přenos zde
20. ledna 11:30 HK FCC Město Lovosice – SG Handball West Wien (AUT) přenos zde
20. ledna 15:30 HK FCC Město Lovosice – HC Zubří (CZE) přenos zde

Oficiální stránku turnaje v Topoľčanech s veškerými informacemi pak můžete sledovat zde.

„V přípravě znovu zapojíme všechny hráče širšího kádru tak, abychom na celý tým rozložili herní prostor a zatížení. Přípravu s námi neabsolvuje pouze Jan Landa, který odjíždí s reprezentací na Mistrovství Evropy do Chorvatska, cenné zkušenosti v přípravě národního týmu sbíral brankář Artur Adamík,“ říká Srba a dodává: „Pevně věříme, že zdravotní stav již umožní naplno se zapojit také dlouhodobě zraněnému Vaškovi Francovi.“

Po přípravě na Slovensku je pak již na programu finálový turnaj Českého poháru, který letos hostí o víkendu 27. a 28. ledna západočeský Cheb. Mezi nejlepší čtyři týmy se probojovaly vedle Lovců také Plzeň, Karviná a Nové Veselí. A koho by si Lovci přáli za svého semifinálového soupeře? „O protivníkovi nemá smysl spekulovat, v Českém poháru se počítá jen vítězství. Rozhodně nemáme za cíl hrát o třetí místo, takže nemá smysl ani debatovat o soupeři. Nejhorší bilanci v extralize máme s Plzní, ale právě tu jsme před rokem ve finále Českého poháru porazili. Plzeň je pro mne ostatně největší favorit tohoto klání, dlouho pohár nevyhrála a tato trofej jí chybí. Co vracet máme Novému Veselí, u kterého jsme na podzim sehráli hodně nevydařené utkání. Karviná je ambiciózní tým, vybírat si prostě není z koho.“

Rozlosování semifinálových dvojic proběhne ve čtvrtek 11. ledna. Hracím dnem pro semifinále je sobota 27. ledna (17 a 19 hodin), zápasy o umístění se hrají v neděli 28. ledna (13 a 15 hodin). Na finálový turnaj jede Lovce podpořit také početná skupina Fan klubu HK Lovosice. Pro případné další zájemce uvádíme link na předprodej vstupenek, který najdete zde. Cena vstupenky je na dvojutkání 70Kč.

Po Final 4 Českého poháru se již naplno rozběhne jarní část extraligy, do které vstoupíme v neděli 4. února v Hranicích. První domácí duel roku 2018 sehrajeme proti Novému Veselí o týden později, resp. v sobotu 10. února v hale Chemik.

Držte Lovcům v lednu palce a pokud budete mít chuť, přijeďte se za námi podívat do Chebu a podpořte nás v obhajobě titulu v Českém poháru! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,