Český pohár jsme zakončili prohrou s Novým Veselím

Na čtvrté pozici skončili naši házenkáři v letošním ročníku Českého poháru, když po sobotní nešťastné prohře s Karvinou podlehli i v souboji o 3. místo.

Utkání o 3. místo Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – Sokol Nové Veselí
25:32 (8:17)

Ve vlažném tempu vstoupili naši házenkáři do boje o třetí příčku v domácím poháru. Hned od začátku nechalo trenérské duo Berka – Toman odpočívat většinu našich opor ve snaze poskytnout herní prostor širšímu hráčskému kádru. Bohužel tato taktika se v dnešním utkání nepovedla a až na úvod střetnutí (2:2) patřil zápas nadšeně hrajícímu soupeři. Nové Veselí vybojovalo postupem do finálové čtyřky historický úspěch svého klubu a šlo od začátku za vítězstvím. A když Lovci po vyrovnávací brance na 2:2 přidali další gól až v 15. minutě, znamenalo to pouze snížení na 3:9. Ještě do poločasu pak vedení Nového Veselí narostlo na rozdíl devíti branek 8:17.

Do druhé půle se již zapojili jak Jirka Motl tak Jirka Bouček a na hře Lovosic to bylo samozřejmě znát. I tak jsme se nedokázali v zápase přiblížit na více jak pět branek (20:25 ve 49. minutě). Ve snaze ještě více zkorigovat stav zápasu si naši trenéři vybrali oddechový čas, ale hned po jeho skončení se soupeř dvakrát prosadil z pivota a v konečném součtu porazil naše házenkáře 32:25.

Nové Veselí tak skončilo na 3. místě, Lovci obsadili 4. pozici. Ve finále se radovala z vítězství Plzeň po vítězství 33:21 nad Karvinou. Velké poděkování míří za našimi fanoušky, kteří s týmem neváhali strávit v Chebu celý víkend. Děkujeme za podporu přímo na místě i na dálku! Nyní se již naplno rozbíhá extraliga. První kolo po reprezentační přestávce čeká na Lovce v neděli 4. února od 10:30 v Hranicích, první domácí zápas roku 2018 sehrajeme v sobotu 10. února od 17 hodin proti Novému Veselí.

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Milana Berky, trenéra HK FCC Město Lovosice: „Padaly zde názory, že zápas o třetí místo je zbytečný. Nám se dnes ukázalo, že zbytečný určitě není a hodně nám otevřelo oči. Jsem hodně rozezlen z přístupu některých hráčů, protože takhle si nepředstavuji boj o svou šanci. Musel jsem dát po druhém poločase za příklad oba naše Jirky, dva nejstarší hráče týmu, kteří si s odpuštěním nechají rozbít držku a makají v zápase na sto procent s cílem vyhrát. Tohle jsem u většiny týmu neviděl a takhle se rozhodně hrát nedá. Celkově nám o víkendu chyběla odvaha a jednoduchost ve hře. V obraně nejdeme do tlaku, bojíme se rozdat ránu a i v útoku se jí bojíme přijmout. Víkendová utkání jsme dokázali odehrát v solidním tempu, podle pohybu kluků jsme zjistili, že jsme na tom velice dobře fyzicky. To je dobré zjištění, ale to jak jsme připraveni na extraligu se ukáže až na hřišti, jak natrénované věci dokážeme prodat. Věřím, že i tyhle dvě porážky nás někam posunou. Připojí se k nám už i Honza Landa, věřím že dodá naší hře svěžest a že na hráče přenese i nadšení z evropského šampionátu.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Kalík 1, Sýkora, Motl 9/1, Bouček 6, Jelínek 2, Bičiště, Klimt 4, Konárik 3, Semerád, Prokop, Karlovec, Hrdlička L., Malý.

7m hody: 1/1 – 6/6, vyloučení: 4 – 5 (přímá ČK Živojinovič), rozhodčí: Macho, Hájek.