Zvládnou Lovci dva poslední kroky do Final 4 Českého poháru?

Ještě před koncem roku čekají na házenkáře Lovosic dvě pohárová utkání, ve kterých se rozhodne o tom, zda dokáží po roce postoupit do finálového turnaje této soutěže.

Čtvrtfinále Českého poháru, 1. utkání:

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice,
středa 6. prosince 17:00

Listopadový los v sídle Českého svazu házené rozhodl o soupeřech pro čtvrtfinále Českého poháru. K naší radosti mezi losovanými týmy nechyběli ani Lovci, kteří se v dvojutkání střetnou s týmem TJ Cement Hranice.

Hranice byly náš vůbec první soupeř v letošní sezóně. Společně s našimi fanoušky tak měl moravský tým možnost užít si atmosféry oslav 60ti let házené v Lovosicích a svou hrou přispěl k celkově skvělé atmosféře celé akce. Vedle hranických hráčů nechyběl na zimním stadionu ani početný fan klub soupeře, který navíc v přestávce změřil síly v přetahované se zástupci našeho fan klubu. Úvodní duel hraný na začátku září vyzněl nakonec vítězně pro Lovce, kteří v tomto souboji vyhráli 28:22.

Prvních šest kol se Hranicím bodově příliš nevydařilo. Hned druhý den po duelu v Lovosicích sehrál tým kolem trenéra Libora Hrabala těžké střetnutí v Plzni, kde ale překvapivě dlouho držel s finalistou posledního ročníku krok a nakonec mu podlehl 31:35. Třetí kolo přineslo pro Hranice vítězství nad ambiciózním celkem Karviné, ale další tři kola vyzněla pro Hranice bez bodu a to dokonce dvakrát v domácím prostředí (Frýdek-Místek, Zubří). Posledních šest kol ale Cement chytil svoji šanci za pačesy a z 12 možných bodů jich ukořistil hned deset včetně domácí výhry nad obhájcem titulu Duklou Praha. Jediným nepokořeným celkem ze strany Hranic z poslední doby se stala Kopřivnice. V regionálním derby plném emocí byl celý zápas naprosto vyrovnaný, pár vteřin před koncem svítil na ukazateli nerozhodný stav 31:31. Následný devítimetrový hod z rukou bývalého hráče Hranic Miroslava Rachače rozhodl o tom, že oba body nakonec brala Kopřivnice.

V tabulce ale Hranice stoupají vzhůru a po 11. kole extraligy jim patří 8. příčka se ziskem 10 bodů, přičemž pouhé tři body ztrácejí na čtvrtou Karvinou. V Českém poháru porazily Hranice ve 3. kole tým Vsetína 28:23, v osmifinále pak loňského účastníka extraligy Litovel 36:30.

Nejlepším střelcem našeho pohárového soupeře je zkušená spojka Marek Tůma, který v dosavadním průběhu soutěže vstřelil 35 branek. V těsném závěsu je pak křídlo Tomáš Mičkal se 33 góly. Vedle nich najdeme v týmu Hranic další zkušené hráče jako je Jaroslav Zemánek, Radim Brož, Tomáš Bechný nebo Tomáš Pernička. Zapomenout se nedá na nestárnoucí brankářskou legendu Josefa Kučerku. Ten má na svém kontě již 139 zásahů a je třetím nejlépe hodnoceným gólmanem extraligy (náš Artur Adamík má 135 úspěšných zásahů).

Zápas v hale Chemik začíná ve středu 6. prosince již od 17 hodin. Nezapomeňte, že na prvních 400 platících diváků čeká jako poděkování za vaši celoroční podporu nástěnný kalendář z edice Lovci Lovosice pro rok 2018. Ten dostanete jako dárek. Zároveň v rámci tohoto utkání chystáme jednu z akcí projektu Lovci Lovosice a Nemocnice Litoměřice. Rádi bychom společně s vámi rozveselili děti hospitalizované v nemocnici a to darování plyšáka. Pokud máte doma nějakého pěkného plyšáka, se kterým si již vaše děti nehrají, nebo samozřejmě můžete přinést nového, určitě ho ve středu na utkání doneste! V průběhu zápasu pak přijde „vaše“ chvíle a plyšáky po vzoru podobných hokejových akcí naházíme na hřiště. Vybrané hračky pak z rukou našich Lovců poputují do litoměřické nemocnice v rámci návštěvy našich hráčů, která se uskuteční ve středu 13. prosince. Děkujeme, že pomáháte společně s námi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A"