Utkání v Brně se Lovcům nevydařilo

Vítěznou sérii se Lovcům v Brně natáhnout nepodařilo. Po výborném začátku bohužel propadli v obraně a z moravské metropole vezou tříbrankovou porážku.

13. kolo extraligy mužů:

SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice
32:29 (15:15)

Lovci začali utkání velmi dobře, v poli i při sedmičkách byl jistý Míla Sýkora a dvě další branky z prostoru spojky poslaly Lovce v 6. minutě do vedení 5:2. Až do 15. minuty hráli Lovci skvěle, v útoku se prezentovali pestrou hrou a když se k tomu přidaly zákroky Artura Adamíka v brance, byl po čtvrthodině hry stav 9:4 pro naše házenkáře. Oddechový čas domácím pomohl a tři branky z křídla vrátily Brno znovu do hry. Navíc pak přišlo naše vyloučení, Brno přesilovku vyhrálo 2:0 a rázem jsme vedli již jen o branku. Brno zpřesnilo obranu, dařilo se mu blokovat naše střely ze střední vzdálenosti. Naše obrana již zdaleka nebyla tak kompaktní jako na začátku a v další přesilovce pro Brno, která přišla v závěru první půle, nakonec další brankou z křídla srovnalo na poločasových 15:15.

Ve druhé půli jsme již jen dotahovali a to nás stálo obrovské množství sil. Brno hned v úvodu druhého poločasu otočilo vývoj zápasu ve svůj prospěch a chvílemi vedlo dokonce již o pět branek. Nepomohlo střídání v naší brance, nedařila se nám střelba v útoku, ale především jsme totálně propadli v obranné fázi. Především brněnské křídlo Cáb si s naší obranou dělalo chvílemi co chtělo. Záchvěv naděje přišel v 53. minutě, kdy jsme dokázali třemi góly v řadě téměř dorovnat skóre (26:27). Následoval náš oddechový čas, který ale klid a vyrovnání nepřinesl. Naopak jsme udělali stejné chyby vzadu a ty jsme již nestihli napravit ani dvojí změnou obranného systému. Nakonec jsme v Brně podlehli 29:32 a domů jedeme s prázdnou.

Velké poděkování patří i tentokrát našim fanouškům, kteří s námi cestovali do Brna, i těm, kteří nám drželi palce na dálku. Extraligové zápasy pro rok 2017 jsou u konce, další kolo hrajeme až 4. února 2018 v Hranicích. S tímto celkem také sehrajeme naše úplně poslední střetnutí tohoto roku, když ve středu 20. prosince od 17 hodin nastoupíme na palubovce soupeře k odvetnému střetnutí čtvrtfinále Českého poháru (doma jsme vyhráli 30:27).

Komentář trenéra Vojtěcha Srby, HK FCC Město Lovosice: „Dnes jsme předvedli naprosto naivní obranu, ve které jsme v podstatě nebyli schopni přerušit hru soupeře a nechali rozstřílet naše brankáře, kteří dnes také neměli dobrý den. Hodně sil nás stálo stahování náskoku soupeře, v tu chvíli jsme potřebovali nějaký zákrok vzadu, ale ten bohužel nepřišel. Když se k tomu přidalo neproměňování šancí v útoku, nemohlo toto utkání dopadnout jinak. Až na drobné výjimky chybí jednoznačně všem našim hráčům sebeobětování v obranné fázi.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 1, Jalík, Sýkora 7/2, Motl, Bouček 5, Jeínek 3/2, Bičiště 2, Klimt 6, Konárik 1, Semerád, Karlovec, Malý 5.

7m hody: 5/4 – 4/4, vyloučení: 3 – 4, rozhodčí: Valášek, Vychodil, diváků: 712.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,