V sobotu poslední extraligové střetnutí roku, Lovci míří do Brna!

Na lovosické házenkáře čeká poslední letošní utkání v extralize, když se ve třináctém kole soutěže utkají s týmem SKKP Handball Brno.

13. kolo extraligy mužů:

SKKP Handball Brno – HK FCC Město Lovosice,
sobota 16. 12. ve 20:10

Už na čtyři utkání s bodovým ziskem dokázali Lovci natáhnout šnůru úspěšných extraligových duelů. Po nevydařeném domácím duelu s Frýdkem-Místkem (28:31) jsme dokázali napravit toto zaváhání v dalších střetnutích:

Jičín – Lovosice 20:29
Lovosice – Zubří 26:24
Strakonice – Lovosice 21:36
Dukla Praha – Lovosice 30:30

Připočteme-li k tomu dvě vítězná pohárová střetnutí (doma se Strakonicemi a úvodní duel čtvrtfinále s Hranicemi), mají Lovci na svém kontě již pěknou sérii vítězných zápasů s jednou velmi cennou remízou na palubovce úřadujícího mistra Dukly Praha. Díky těmto bodovým ziskům vystoupali v tabulce na současnou třetí příčku (16 bodů) s jednobodovým odstupem za druhou Plzní a dvěma body za vedoucím Zubřím. Za námi je ale hned trojice týmů s minimální bodovou ztrátou a proto, chtějí-li Lovci potvrdit příslušnost v první čtyřce, musí i v sobotu na palubovce Brna bodovat.

Také s brněnským celkem jsme již letos jedno střetnutí sehráli a to v rámci 2. kola. Utkání to bylo napínavé a houževnatý soupeř v něm dokonce v Lovosicích v poločase vedl 14:13. Nakonec jsme ale vybojovali v sezóně třetí výhru (včetně předehrávaného utkání 3. kola s Hranicemi na zimním stadionu) po výsledku 29:27. Velké problémy nám v něm dělala spojka Josef Hanták (autor 7 branek), který je také nejlepším střelcem Brna v aktuální tabulce kanonýrů. Josef dokonce o jedinou branku zaostává za lídrem střelecké tabulky Jiřím Motlem (78 branek). V sobotu tak mohl být v Brně vidět souboj dvou nejlepších střelců domácí soutěže, bohužel Jirka se v zápase na Dukle zranil a do utkání tak nezasáhne.

Brnu se v letošní sezóně nedaří rozhodně tak, jak si před začátkem nového ročníku představovalo. Po 12 kolech má na svém kontě pouze 7 bodů a v tabulce mu patří 11. příčka. Rozhodně to ale není pozice, na kterou by Brno při síle svého kádru mělo a nespokojenost s výkony týmu rezultovala v posledním týdnu v odvolání trenéra Josefa Hantáka st. Místo něj tak nyní Brno převzal Aleš Kořínek, kterému vypomáhá hrající trenér Jiří Havlát. Ten v minulosti působil jako hráč také v našem klubu. Vedle něj je v celku Brna i další házenkář, který prošel lovosickým klubem, a to brankář Jakub Koňařík. Ten měl velkou zásluhu na výhře Brna v posledním ligovém střetnutí, kdy již pod vedením nového trenéra moravský celek dokázal porazit silnou Karvinou 30:27.

Jak jsme již psali výše, Brno má zkušený celek, jehož síla ale rozhodně neodpovídá pozici, na které se v současnosti nachází. Vedle již zmiňovaného nejlepšího střelce týmu Josefa Hantáka se mohou brňané opřít o zkušené spojky jako je rozehrávač Viktor Hastík nebo Jiří Havlát, dobře se prezentuje také slovenský pivot Tomáš Adamčík.

To, že nás v Brně nečeká nic lehkého, potvrzují i slova ředitele klubu Vojtěcha Srby: „Máme malinko komplikace se sestavou, když se nám v posledním utkání zranil Motl a zdravotní problémy trápí i brankáře Adamíka. I přes to bychom rádi navázali na naše předchozí výkony a chceme v Brně bojovat. Jsme si vědomi, že nás nečeká nic jednéduchého, protože s novým trenérem přišel do týmu soupeře nový impuls. Ve svém středu má Brno zkušené a kvalitní hráče v podobě Hantáka, Hastíka, Havláta a vzhledem k tomu, že již nabralo dost velkou bodovou ztrátu, tak nebude chtít doma dopustit další prohru. Čekáme bojovné utkání.“

Utkání v Brně začíná v sobotu 16. prosince od 20:10 hodin a bude živě přenášeno sportovním kanálem České televize. V autobuse, který do Brna poveze náš tým, pojedou i naši věrní fanoušci a místo zdarma nabízíme i dalším (v současnosti je volných ještě 7 míst). Pokud máte zájem jet naše Lovce do Brna podpořit, přihlašte se prosím na emailu lucie@hazenalovosice.cz. Pro vás ostatní, kteří nebudete v Brně přítomni, je pak znovu možnost sledovat utkání prostřednictvím onlajnů nebo Tvcom. Buďte i na dálku s námi, děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,