V sobotu nastoupí Lovci proti obhájci titulu

Nejtěžší možný soupeř čeká na naše házenkáře ve 12. kole extraligy. V sobotu odpoledne se postaví držiteli poslední mistrovské trofeje, kterým je celek Dukly Praha.

12. kolo extraligy mužů: 

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice,
sobota 9. 12. v 16:30

Extraliga se překlopila do odvetné fáze základní části a nyní se tak Lovci střetnou s týmy, na které již v letošní sezóně narazili. Druhým celkem po týmu Hranic bude pražská Dukla, kterou jsme ve 2. kole podzimní části dokázali porazit 29:26.

Dukle patří v aktuální tabulce extraligy 5. příčka se ztrátou 3 bodů na třetí Lovce. Prvních šest kol bylo pro Duklu výsledkově jako na houpačce. V úvodních čtyřech zápasech střídala výhry a prohry, v 5. kole přišla remíza ve Strakonicích a v tom šestém nestačila na velmi dobře hrající Kopřivnici. Ani další tři kola nepřinesla Pražanům potřebný klid, ten se ale zdá se našli naopak v posledních třech ligových zápasech, ze kterých dokázali získat 5 bodů. Velmi cenný je bod z palubovky Plzně (31:31), kde se odehrála repríza finálové série a také vysoké vítězství v domácím utkání s Karvinou (39:32), emotivně velmi vypjatém střetnutí.

Poslední kola posunuly Duklu do horních pater tabulky a stejně jako v předchozích ročnících má i letos pražský celek cíl v podobě účasti ve finále. Na domácí soutěž se může tým kolem trenéra Jana Josefa plně soustředit po vyřazení z evropského i Českého poháru.

Dosažení této mety rozhodně není nereálné, Dukla Praha cestou k ní může těžit ze skloubení dravého mládí i zkušenosti svých hráčů. Vynikající sezónu zatím prožívá spojka Vojtěch Patzel, kterému je teprve 19 let, ale který je letos nejlepším střelcem Pražanů s 55 vstřelenými góly. Svými výkony uvolnil ruce stěžejnímu hráči, kterým je Jakub Sviták. Ten se již zotavil ze svého zranění a svou hrou znovu výrazně hrozí všem soupeřům svého týmu. Navíc skvěle funguje spolupráce Jakuba a pivota Víta Reichla. Vedle nich se střelecky daří levoruké spojce Dieudoné Mubenzemu a také dalším hráčům Dukly jako je Šůstek, Blecha, Jeníček nebo Syřínek.

Pro zranění není Dukle k dispozici brankářská jednička Tomáš Petržala, ale jeho zástupce Daniel Rangl znovu prokazuje, že je za Tomáše plnohodnotnou náhradou.

Komentář před utkáním: 

Vojtěch Srba, ředitel klubu HK FCC Město Lovosice: „Jedeme na Duklu s tím, že chceme navázat na předchozí tři úspěšné výkony v extralize. Víme o tom, že nás nečeká nic jednoduchého. V současnosti Dukla předvádí výborné výkony a prezentuje se dynamickou a pestrou hrou. Klíč k úspěchu je náš postupný útok, návrat do obrany a minimalizace chyb v útočné fázi. Hra Dukly jak v přechodu tak v postupném útoku stojí a padá na osobě Jakuba Svitáka.“

Utkání začíná v Praze, v areálu bývalého vojenského gymnázia (ulice Pilotů, Praha 6 – Ruzyně) v sobotu 9. prosince od 16:30 hodin. Klub vypravuje na utkání společný autobus hráčů a fanoušků. Další naši příznivci jsou srdečně zváni, aby dorazili do Prahy podpořit naše Lovce a vytvořit tak tradičně skvělou atmosféru zápasu těchto dvou týmů. Buďte u toho! Za Lovce! Za Beryho! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,