Lovci oslavují remízu v utkání s Duklou. Autor fotografie: Robert Grim.

Lovci oslavují remízu v utkání s Duklou. Autor fotografie: Robert Grim.

Z Prahy vezou Lovci bod, je to zisk nebo ztráta?

Drama do posledních sekund s konečnou dělbou bodů pro obě strany, tak by se dal charakterizovat sobotní šlágr extraligy mezi Lovci Lovosice a obhájcem titulu Duklou Praha.

11. kolo extraligy mužů: 

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice
30:30 (15:17)

Vyrovnané střetnutí od první do poslední minuty, emoce, vyloučení, drama a skvělá atmosféra na obou stranách fanouškovských táborů. To jsou hlavní body sobotního duelu Lovců v Praze proti Dukle Praha.

K tomu připočtěme odstoupení nejlepšího střelce extraligy Jiřího Motla po pěti minutách utkání a velmi brzká dvě dvouminutová vyloučení pro tvůrce naší hry Jiřího Boučka. I tohle byly momenty, které mohly celý zápas výrazně ovlivnit. Na straně domácích chyběly obě brankářské opory Petržala – Rangl, ale jejich zástupce Ondra Zavázal je dokázal zdatně zastoupit a podal velmi dobrý výkon.

Utkání bylo hodně rychlé a zcela vyrovnané, každému z týmů se podařilo v průběhu první půle odskočit (12. minuta 8:5 pro Duklu a 29. minuta 16:14 pro Lovce), aby po třiceti minutách Lovci vedli 17:15. Výborný první poločas odehráli náš Miloslav Sýkora, který šestkrát dokázal překonat domácího brankáře, u Dukly to byl Vojta Patzel, který za záda Adamíka nasázel dokonce ještě o branku více.

Po brance Boučka ve 32. minutě vedli Lovci již o tři góly (15:18), ale čtyři rychlé branky Dukly v řadě otočily utkání ve prospěch Pražanů. Další minuty přinesly dokonalé drama a střídání branek na obou stranách. Zlom přišel od 48. minuty, kdy se Lovcům nedařilo Duklu ubránit a z naší strany naopak přišlo zbrklejší zakončení. Dukla toho využila a tři minuty před koncem vedla 29:26. V tu chvíli to se ziskem bodů nevypadalo růžově, ale Lovci i za neutuchající podpory fanoušků zatnuli zuby a brankami Boučka a Landy se dokázali znovu vrátit do zápasu. Minutu před koncem byla odpískána sedmička pro Duklu, k míči se postavil její tvůrce hry Kuba Sviták, ale v důležitém momentu zcela přestřelil branku. Lovcům tak zbývalo nějakých 30 sekund na vyrovnání. Akci jsme dohrávali do pravého křídla, kde naskakoval Lukáš Malý. V náskoku došlo ke střetu s dobíhajícím Vojtou Patzelem, po kterém na palubovce zůstali ležet oba hráči. K odpískané sedmičce se postavil náš nejlepší střelec Sýkora a k radosti lovosické lavičky  i fanoušků sedmičku proměnil. Závěrečná akce Dukly již branku nepřinesla a oba týmy se tak rozešly smírně po výsledku 30:30.

Bod z Dukly je určitě velice cenný a máme z něj rozhodně radost. Stínem utkání je zranění Jirky Motla i nehezká situace ze samého závěru střetnutí a zranění domácího Patzela. Velmi děkujeme všem fanouškům, kteří nás v Praze již tradičně podporovali a vytvořili Lovcům domácí prostředí. DĚKUJEME! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Poslední extraligové střetnutí čeká na Lovce v sobotu 16. prosince v Brně, poslední utkání letošního roku pak ve středu 20. prosince v rámci odvety čtvrtfinále Českého poháru v Hranicích.

Komentář Vojtěcha Srby, ředitele klubu HK FCC Město Lovosice: „Od začátku bylo k vidění bojovné utkání. My jsme nedokázali eliminovat spolupráci soupeřových spojek a pivota Reichla, k tomu se přidalo neproměnění několika velmi dobrých šancí a Dukla tak získala tříbrankové vedení. Podařilo se nám hru zpřesnit a stav utkání do konce první půle otočit. Ani ve druhé půli nám nefungovala komunikace v obraně a Dukla otočila vývoj ve svůj prospěch. Nám se podařilo hru srovnat, ale v závěru i díky našim oslabením a lepšímu řešením přesilové hry Dukla získala větší vedení. Dokázali jsme ale vyrovnat a remíza je pro oba týmy zasloužená a pro nás samozřejmě cenná.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 3, Kalík, Sýkora 10/1, Motl, Bouček 5, Jelínek 2, Bičiště 2, Klimt 4/1, Konárik 1, Semerád 1, Karlovec, Malý 2.

7m hody: 5/3 – 3/2, vyloučení: 3 (ČK přímá Patzel) – 7, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 390.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,