Lovci utkání na jihu Čech zvládli na jedničku!

Sedmou výhru v letošní sezóně si připsali na své konto házenkáři Lovosic, kteří v sobotu nastoupili proti nováčkovi soutěže ze Strakonic.

11. kolo extraligy mužů:

HBC Strakonice 1921 – HK FCC Město Lovosice
21:36 (11:18)

Potvrdit domácí vítězství nad Zubřím, to bylo hlavním cílem Lovců v jedenáctém kole extraligy mužů. A cíl se jim podařilo splnit na výtečnou, když Strakonice porazili rozdílem patnácti branek. Domácí tvrz odolávala do 8. minuty, kdy dvě branky Strakonic v řadě znamenaly vedení domácích hráčů 5:4. Zbytek prvního poločasu již ale patřil našim házenkářům, spolehlivě chytal brankář Adamík a v útoku se dařilo rozložit palebnou sílu na celou sestavu. Dvě minuty před koncem první půle vedli Lovci 15:11, aby v závěru první půle svoje vedení navýšili na 18:11.

V podobném duchu pokračoval i druhý poločas a ve 39. minutě narostlo vedení Lovců na rozdíl deseti branek (24:14). Zápas se pak již jen dohrával, když Lovosice nepřipustily zdramatizování utkání a naopak ještě navýšily na konečných 36:21.

Lovci si tak připsali sedmé vítězství v sezóně a na jeden den se tak vyšvihli na vedoucí pozici v tabulce. V neděli pak dohrávají svoje zápasy týmy Zubří a Plzně, které při očekávaném vítězství náš tým přeskočí.

Extraliga má do konce roku 2017 na programu ještě dvě kola, ve 12. kole jedeme do Prahy, kde se v sobotu 9. prosince od 16:30 hodin střetneme s obhájcem českého titulu Duklou Praha. Na toto utkání pořádá klub autobusový zájezd (bližší informace najdete zde). Již ve středu 6. prosince ale hrajeme úvodní duel čtvrtfinále Českého poháru, kdy od 17 hodin hostíme tým Hranic. Pro každého platícího diváka čeká tradiční předvánoční dárek v podobě nástěnného kalendáře Lovců pro rok 2018. Zároveň v tomto utkání proběhne sbírka plyšáků pro děti v Nemocnici Litoměřice. Budeme rádi, když se připojíte a rozveselíte děti hospitalizované v předvánočním a vánočním čase. Děkujeme!

JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář po utkání, Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „V dnešním utkání rozhodla naše produktivita, kdy jsme měli vysokou úspěšnost střelby. Hlavně v prvním poločase nás zlobila obrana, která nefungovala tak jako v předchozích zápasech. V tu chvíli nás několikrát podržel brankář Adamík, který nám dodal klid do dalšího průběhu. V závěru prvního poločasu jsme pak získali rozhodující náskok. Postupně se do hry dostali všichni hráči, i tak se nám podařilo udržet tempo utkání a vysokou produktivitu. Výsledek je pro domácí možná až krutý.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Landa, Kalík 2/1, Sýkora 6/1, Motl 5, Bouček 3, Jelínek 3, Bičiště 3, Barth 1, Klimt 4, Konárik 1, Semerád, Malý 8.

7m hody: 4/4 – 2/2, vyloučení: 2 – 6, rozhodčí: Friedel, Kučerka, diváků: 400.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,